Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava a demisionat prin avocatul său. Cristinel Creţu este arestat preventiv

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava a demisionat prin avocatul său. Cristinel Creţu este arestat preventiv

Cristinel Creţu FOTO: svnews

Politicianul sucevean Cristinel Creţu a fost reţinut marţi, 5 aprilie, pentru 24 de ore, după ce DNA anunţase că a început urmărirea penală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cristinel Creţu, a demisionat din funcţie, prin intermediul avocatului său, după ce a fost arestat preventiv, fiind acuzat de luare de mită. 

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat luni, 4 aprilie, că procurorii insituţiei au început urmărirea penală pentru luare de mită şi trafic de influenţă pe numele lui Silviu Creţu, vicepreşedintele CJ Suceava, instituţie condusă de Gheorghe Flutur, actualul lider interimar al PNL. 

Creţu a fost prins când lua, la locul de muncă, o mită de 40.000 de euro.

„În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: 

La începutul lunii decembrie 2020, suspectul Creţu Silviu-Cristinel, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, ar fi acceptat şi primit, de la administratorul unei societăţi comerciale, suma de 40.000 euro, lăsându-l să creadă că va interveni pe lângă persoanele din cadrul Consiliului Judeţean Suceava cu atribuţii de decizie în derularea contractelor de reabilitare de drumuri, astfel încât derularea unui contract încheiat de instituţie cu firma administratorului să decurgă în bune condiţii, iar plăţile să fie făcute la timp”, precizează DNA. 

Consiliul Judeţean Suceava îl va înlocui pe Cristinel Creţu săptămâna viitoare, imediat după Sărbătorile Pascale. 


Vă recomandăm să citiţi şi: 

Alegeri prezidenţiale Franţa. Marine Le Pen pierde din credibilitate sub umbra lui Putin

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările