Singurul restaurant din România prezentat într-un documentar HBO. Aparţine fiului unui politician cunoscut
0Un restaurant din Cluj se numără printre cele 12 localuri alese de HBO pentru un nou documentar pe teme gastronomice şi singurul care va reprezenta România. Filmările au loc chiar în aceste zile. Restaurantul a fost înfiinţat de fiul fostului lider PSD Ioan Rus şi de singurul român care a obţinut o stea Michelin, Bogdan Dănilă.
„Restaurantul deschis la Cluj-Napoca anul trecut de antreprenorul tech Alex Rus alături de logodnica sa, Bianca Asimionesei, şi de celebrul Chef Bogdan Dănilă s-a impus rapid în peisajul gastronomic naţional şi începe să fie apreciat şi recunoscut la nivel internaţional”, relatează ZCJ.
Bogdan Dănila este singurul român care a obţinut o stea Michelin cu restaurantul Clocktower din New York şi a fost desemnat de Zagat în "Top 30 Chefi sub 30 ani" în perioada în care a lucrat la restaurantul Petrus al celebrului Gordon Ramsey.
Alex Rus este fiul fostului lider PSD, Ioan Rus, care derulează mai multe afaceri în Cluj-Napoca, în special auto şi imobiliare. Restaurantul Pastel a fost amenajat în hotelul Meridian, pe care Alex Rus l-a primit cadou de la tatăl său.
Restaurantul „The Clocktower” din New York, unde Bogdan Dănilă a obţinut o stea Michelin. FOTO: Pinterest
A lucrat cu Gordon Ramsey
Bogdan Dănilă a primit, în 2017, o stea Michelin, în timp ce era chef la restaurantul „The Clocktower” din New York după ce acumulase experienţă la restaurante de top din întreaga lume, printre care şi Royal Hospital Road al celebrului chef britanic Gordon Ramsay.
Dănilă şi-a început cariera la Dublin, în 2002, la restaurantul Patrik Guilbaud şi a lucrat la L’Ecrivain înainte de a se alătura echipei lui Gordon Ramsey, în 2010, potrivit portalului de specialitate Restograf. În 2012, în timp ce lucra împreună cu celebrul bucătar în cadrul restaurantului Petrus din Londra, Bogdan Dănilă a fost nominalizat de ghidul Zagat ca fiind unul din top 30 cei mai buni bucătari cu vârsta sub 30 de ani.
Încă lucra la Petrus când restaurantul a primit prestigioasa distincţie Michelin. A lucrat în restaurante cu una şi două stele Michelin din Irlanda, Marea Britanie, dar şi în Statele Unite, şi a urmat cursuri de perfecţionare la restaurante de 3 stele Michelin din San Sebastian, Spania, Franţa şi Marea Britanie.
Dănilă a lucrat la Royal Hospital Road, restaurant al celebrului chef britanic Gordon Ramsay. Dănilă a explicat cum a fost să lucreze pentru Gordon Ramsay: „Electrizant! Zilele erau foarte lungi şi foarte grele. A lucra pentru Gordon Ramsay era ca şi cum eram în Legiunea Străină a bucătăriilor. Avea o reputaţie că impune o disciplină riguroasă, multe ore de muncă intensă şi că majoritatea bucătarilor nu rezistă mai mult de trei zile înainte de-şi da demisia. Iar dacă rezistai nouă luni de muncă la el, era ca şi cum ai fi lucrat un an. Dar dacă aveai asta în CV, puteai primi un job oriunde în lume după aceea. În plus, trebuia să dai în scris şi să renunţi la orice reclamaţie, aşa încât Gordon Ramsay să fie protejat de un eventual proces, pentru că volumul de muncă, numărul de ore, era ilegal.”
Alex Rus şi-a cerut iubita de nevastă în restaurantul Pastel, anul trecut. Bianca Asimionesei, care este implicată în administrarea restaurantului, a fost stewardesă. FOTO: captura video
Documentar filmat la Cluj
Filmările la documentar au loc chiar în aceste zile la Cluj-Napoca. Noul documentar HBO va avea 12 episoade a câte 45 minute. Unul dintre aceste episoade este dedicat integral restaurantului Pastel şi muncii depuse de echipa de acolo. Meniul restaurantului are la bază experienţa şi călătoriile culinare pe întreg mapamondul ale bucătarului Bogdan Dănilă.
Vă mai recomandăm