Un profesor universitar a făcut curăţenie în cel mai mare parc al Sucevei: „Mă plimbam şi era mizerie”

Un
profesor universitar a făcut curăţenie în cel mai mare parc al Sucevei: „Mă plimbam şi era mizerie”

Mihai Dimian a strâns patru saci de deşeuri din Parcul Şipote al Sucevei FOTO: Facebook/Mihai Dimian

Profesorul universitar Mihai Dimian, de la Universitatea din Suceava, a strâns gunoaiele din Parcul Şipote, situat la poalele Cetăţii de Scaun a domnitorului Ştefan cel Mare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Profesorul universitar Mihai Dimian a făcut curăţenie în Parcul Şipote, din municipiul Suceava, care se află la poalele Cetăţii de Scaun a domnitorului Ştefan cel Mare.

În dimineaţa zilei de sâmbătă, 17 aprilie, universitarul s-a echipat cu saci menajeri şi mănuşi, s-a deplasat în cel mai mare parc din oraş şi a strâns deşeurile aruncate la voia întâmplării fie pe alei, fie pe spaţiul verde. 

La finalul acţiunii de ecologizare şi-a făcut o fotografie cu cei patru saci menajeri în spate, pe care ulterior a publicat-o pe contul său de Facebook.

În anul 2020, Parcul Şipote din Suceava a trecut din administrarea Ocolului Silvic Adâncata al Romsilva, în administrarea Primăriei Suceava. În urmă cu două săptămâni, municipalitatea a cerut ONG-urilor să delege doi reprezentanţi ai societăţii civile care să participe la dezbaterea organizată pe tema amenajării parcului. Conducerea Primăriei Suceava a pregătit un proiect în acest sens.

Planurile municipalităţii privind amenjarea parcului au creat dezbateri efervescente pe Facebook, la care au participat atât reprezentanţi ai societăţii civile, cât şi politicieni.

În consecinţă, primarul Sucevei a reacţionat şi le-a cerut participanţilor să nu confişte proiectul de reabilitare a zonei. 

„Văd că se încearcă a se confisca politic proiectul de amenajare a unei zone de agrement în Parcul Şipote din partea partidelor politice şi chiar din partea societăţii civile. Văd reprezentanţi ai societăţii civile care încearcă să-şi dea importanţă că ei au un merit deosebit în acest proiect. Eu spun foarte clar aici şi trebuie să dăm Cezarului ce e al Cezarului. Totuşi, meritul este în primul rînd al municipalităţii. De 15 ani de zile m-am bătut, m-am zbătut să aduc Parcul Şipote la Suceava. Am reuşit, sigur, nu singur. Am mulţumit celor care m-au ajutat. (...) Eu zic să nu politizăm, să nu încercăm să ne asumăm ca partide politice din Consiliul Local să facă proiectul de hotărâre. Proiectul de hotărîâe va fi făcut la iniţiativa primarului şi, sigur, dacă vor fi şi grupuri de consilieri vor fi şi ele pe acest proiect”, a declarat alesul local, la mijlocul săptămânii în curs.

După intervenţia primarului, profesorul Mihai Dimian a scris pe contul său de Facebook un mesaj în care a arătat că se vorbeşte la viitor despre Parcul Şipote şi că zona ar trebui igienizată în cel mai scurt timp. 

„Înţeleg şi găsesc justificată supărarea domnului Primar Lungu în privinţa asumării unor merite necuvenite de către alţii. În acelaşi timp, discutăm foarte mult despre viitorul şi trecutul Parcului Şipote însă nu facem aproape nimic pentru prezent. Sunt gunoaie, copaci căzuţi, bănci şi scări rupte, corpuri de iluminat nefuncţionale, probleme ce ar putea fi rezolvate în 3-4 zile de personalul de la gospodărirea spaţiilor verzi (îi mai putem ajuta şi noi când se apucă de treabă). Se discută de săptămâni întregi despre cât de mult interes politic, administrativ şi cetăţenesc există pentru acest parc dar gunoaiele rămân nemişcate”, a scris universitarul.

Când a văzut că autorităţile nu reacţionează, Mihai Dimian a pus mâna pe sacii menajeri şi a strâns gunoaiele din parc. Întrebat de ce a făcut lucrul acesta, profesorul a spus că îi place să se plimbe prin parc şi când a văzut că este mizerie nu a putut să mai stea fără să facă nimic. 

Vă recomandăm să citiţi şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările