Un primar sucevean a fost filmat în timp ce scuipă şi înjură ca la uşa cortului o bătrână aflată în genunchi, chiar pe holurile instituţiei pe care o conduce

Un primar sucevean a fost filmat în timp ce scuipă şi înjură ca la uşa cortului o bătrână aflată în genunchi, chiar pe holurile instituţiei pe care o conduce

Gheorghe Fron, primarul comunei sucevene Cornu Luncii. FOTO: www.newsbucovina.ro

Primarul PSD Gheorghe Fron, din comuna suceveană Cornu Luncii, a fost protagonistul unei scene care poate fi catalogată cel puţin nepotrivită pentru un edil al unei localităţi. Acesta scuipă şi înjură de mama focului o bătrână de 64 de ani din localitatea pe care o conduce, femeia chiar punându-se în genunchi în faţa primarului şi cerându-i ajutorul într-o problemă pe care o are cu locuinţa sa.

Ştiri pe aceeaşi temă

O scenă de neimaginat, ce îl are în prim plan pe Gheorghe Fron, primarul PSD al comunei Cornu Luncii, s-a desfăşurat chiar în primăria pe care acesta o conduce. PSD-istul Gheorghe Fron înjură ca la uşa cortului şi scuipă o bătrână din localitate venită să-i ceară ajutorul.

Maria Tretiag, o femeie de 64 de ani, din comuna Cornu Luncii, bolnavă cu handicap cardiac şi locomotor, a povestit că primarul Gheorghe Fron se răzbună pe ea şi pe soţul ei, după ce în trecut au refuzat să comploteze împotriva fostului primar Petru Vodă, care între timp a decedat din cauza unui atac vascular cerebral.
 
În primăvara anului trecut, Maria Tretiag şi soţul ei Valerian, care lucrează ca asistent la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică din comuna Cornu Luncii, au fost evacuaţi din clădirea fostului dispensar din Cornu Luncii, cea mai veche construcţie din localitate, deoarece aceasta risca să se dărâme. Ei au primit o locuinţă socială într-un bloc din Cornu Luncii, însă apartamentul oferit familiei Tretiag era o adevărată ruină. Pereţii erau distruşi, pe jos nu erau podele, în interior fiind doar un WC şi o cadă.
 
„Am fost evacuaţi din fosta noastră casă şi trimişi într-un aparatament fără lumină, fără nimic, o locuinţă nelocuibilă”, a povestit Maria Tretiag. Femeia a spus că a încheiat un contract cu primăria prin care urma să li se deconteze lucrările făcute la apartament din chiria ce urmau să o plătească, însă acest lucru nu a mai avut loc deoarece bătrâna prin prisma handicapului avut este scutită de la plata taxelor, inclusiv a chiriei aferente.
 
„Am împrumutat de la bănci 500 de milioane (n.r. – 50.000 de lei), am amenajat apartamentul cum am putut, însă trăim în nişte condiţii neomeneşti. Blocul nu este racordat la canalizare şi totul se revarsă la subsolul imobilului, în boxele oamenilor. Pe timp de iarnă, se face egrasie, apa se infiltrează în pereţi, iar podelele aspiră mirosul, în casă mirosind realemnte a fecale şi urină”, a spus Maria Tretiag.
 
În plus, o nouă problemă a apărut pe capul familiei Tretiag. Cei de la E.On ameninţă cu tăierea curentului electric din data de la 1 noiembrie 2015, deoarece primarul Gheorghe Fron refuză să reînnoiască contractul de închiriere pentru locuinţa socială. Astfel, femeia a ajuns să se roage în genunchi de primarul comunei Cornu Luncii, PSD-istul Gheorghe Fron, pentru a nu rămâne fără curent electric în prag de iarnă, după ce trăiesc în condiţiile în care trăiesc.
 
Acesta nu pare să se lase impresionat de rugăminţile bătrânei, pe care o înjură ca la uşa cortului şi ajunge chiar să o şi scuipe. Maria Tretiag a precizat că este supusă la un asemenea tratament de mai mult timp, însă nici măcar soţul ei nu a crezut cele spuse.
 
 
Pentru a demostra faptul că Gheorghe Fron o înjură şi o umileşte de fiecare dată când merge pe la primărie, bătrâna a achiziţionat o cameră video de mici dimensiuni prin intermediul copiilor săi plecaţi la muncă în străinătate şi a înregistrat una dintre „întâlnirile” avute cu primarul Fron, chiar în interiorul instituţiei pe care acesta o conduce. Maria Tretiag ne-a pus la dispoziţie filmarea, iar comentariile sunt de prisos. 
 
Contactat telefonic, primarul Gheorghe Fron nu a vrut să declare nimic spunând doar că problema este mult mai veche, că “a fost provocat” şi că astfel s-a ajuns la acest incident cu Maria Tretiag.
 
"Din câte am înţeles, în acest caz este un conflict mai vechi, iar părţile sunt în proces în instanţă. Trebuie să lăsăm instituţiile să-şi facă datoria. Indiferent de faptul că aici a fost vorba despre o provocare, noi dezavuăm astfel de comportamente", a declarat purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, Ioana Irimia.
 
Primarul a fost exclus din PSD
 
Primarul PSD al comunei sucevene Cornu Luncii, Gheorghe Fron, filmat de o localnică în timp ce o înjura şi o scuipa în sediul Primăriei, a fost exclus din partid, informează Mediafax. Potrivit unui comunicat transmis de PSD Suceava, Biroul Politic Permanent al organizaţiei s-a întrunit, luni seară, şi a decis excluderea din partid a lui Gheorghe Fron. “Organizaţia PSD Suceava regretă situaţia apărută în cazul primarului comunei Cornu Luncii”, se arată în comunicat.
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările