Spitalul Judeţean Suceava, decorat de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Sanitar“ în grad de Cavaler

Spitalul
Judeţean Suceava, decorat de preşedintele Klaus
Iohannis cu Ordinul „Meritul Sanitar“ în grad de Cavaler

FOTO: Oana Şlemco

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul de decorare a Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava cu Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler. Ceremonia de decorare va avea loc marţi, 16 aprilie, la Palatul Cotroceni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Spitalul Judeţean Suceava a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler în semn de apreciere „pentru importanta activitate de asistenţă medicală, precum şi pentru rezultatele obţinute în perfecţionarea actului medical”. Spitalul Judeţean Suceava este unul dintre cele mai moderne din România. Construcţia nu este nouă, ba dimpotrivă, unele pavilioane datează din anul 1893.

Unitatea medicală s-a transformat, este de nerecunoscut şi poate să concureze oricând cu spitale noi sau private din ţară sau din străinătate. În ultimii zece ani, în spital s-au investit 50 de milioane de euro. Invesiţiile au fost făcute din banii spitalului, ai Ministerului Sănătăţii, Consiliului Judeţean Suceava şi Primăriei Suceava.

 După modernizarea şi dotarea saloanelor, cabinetelor medicale, a sălilor de operaţii şi a Ambulatoriului, spitalul a devenit extrem de atractiv pentru medici, mai ales că managerul Vasile Râmbu a decis să le acorde angajaţilor toate sporurile salariale la valoarea maximă prevăzută în lege. În ultimii 10 ani, unitatea sanitară a angajat 134 de medici, dintre care 10 sunt deja şefi de secţie. „Suntem deschişi la noi amenajări şi depunem în acest sens toate eforturile pentru a convinge că au condiţii comparabile cu cele din străinătate, inclusiv câştigurile salariale – desigur raportate la realităţile societăţii româneşti”, a mai spus managerul.

 Salariile angajaţilor nu sunt deloc de neglijat. Unii medici pleacă acasă cu lefuri de 5000 de euro/lună, fără să facă gărzi. „Nu toţi medicii pleacă acasă cu 5.000 de euro/lună, chiar sunt puţini faţă de cei care merită, însă ne străduim să ajungem la acest nivel după crearea cadrului legal şi a unei finanţări mai consistente a spitalelor”, a explicat Vasile Râmbu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: