Scrisoare-manifest pentru întoarcerea lui Vasile Rîmbu la conducerea Spitalului Suceava: „Daţi-l jos pe Rîmbu de pe cruce!“. Reacţia lui Gheorghe Flutur

Scrisoare-manifest pentru întoarcerea lui Vasile Rîmbu la conducerea
Spitalului Suceava: „Daţi-l jos pe Rîmbu de pe cruce!“. Reacţia
lui Gheorghe Flutur

Vasile Rîmbu FOTO: Oana Şlemco

Fostul prefect al judeţului Suceava a scris pe contul său de Facebook o scrisoare în care cere ca economistul Vasile Rîmbu să revină la conducerea Spitalului Judeţean Suceava. Fostul manager a demisionat după accidentul epidemiologic din luna martie, când sute de cadre medicale s-au infectat cu SARS-CoV-2.

Ştiri pe aceeaşi temă

Orest Onofrei a fost prefect al judeţului Suceava, iar acum este consilierul personal al preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ), Gheorghe Flutur. 

În noaptea de 6 spre 7 octombrie, el a publicat pe contul său de Facebook o scrisoare-manifest în care arată că sucevenii l-au iertat pe Gheorghe Flutur pentru accidentul epidemiologic de la Spitalul Suceava, din luna martie, motiv pentru care l-au reales în fruntea CJ. Flutur a câştigat bun nou mandat de preşedinte al CJ, în urma alegerilor de pe 27 septembrie. 

Orest Onofrei este de părere că locuitorii judeţului ar trebui să-l ierte şi pe fostul manager al spitalului, Vasile Rîmbu. Acesta din urmă a demisionat din funcţie în aprilie, după ce sute de angajaţi ai spitalului s-au infectat cu noul coronavirus. 

”Pentru că a avut prieteni, Flutur a fost dat jos (aproape mort) de pe cruce. Şi-a lins rănile, a prins putere, curaj în suflet, s-a apucat de treabă şi prin votul sucevenilor a fost reabilitat. Dar Rîmbu? Cine-l dă jos de pe cruce? 

În perfida politică suceveană, Rîmbu e dat de mult “pe pierderi” pentru că aşa e în politică, ”cumpăram si vindem”. Vasile, eu, fără să fi fost unul care a strigat-răstigneşte-l!,simbolic te-am dat jos de pe cruce! Poate o vor face şi sucevenii. Mă rog să nu fie prea tîrziu!”, a scris Orest Onofrei. 

Vasile Rîmbu este cercetat penal într-un dosar pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”. 

Întrebat dacă în scrisoarea publicată şi-a exprimat opinia personală sau opinia CJ, Orest Onofrei a spus: „Este doar opinia mea”.

În momentul de faţă, Spitalul Suceava este condus de cardiologul Alexandru Calancea, în calitate de manager.

Contactat telefonic, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur a spus că nu vrea să comenteze activitatea lui Vasile Rîmbu. El a adăugat că-l susţine în continuare pe Alexandru Calancea la conducerea spitalului. Unitatea medicală este în subordinea Consiliului Judeţean.

Vă invităm să citiţi şi:

PSD prezintă programul de guvernare pentru următorii 4 ani. Ce promit social-democraţii: salariu minim la 3.500 de lei şi pensie minimă la 1.300 de lei

Cazul înfiorător al poliţistului ucis de soţia cu 20 de ani mai tânără. Trupul i-a fost tranşat şi împrăştiat prin gospodărie

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările