Primarul unei comune din România face un aerodrom pentru avioanele sătenilor întorşi din străinătate. Preotul, fost paraşutist, susţine entuziast proiectul

Primarul
unei comune din România face un aerodrom pentru avioanele sătenilor întorşi din străinătate. Preotul, fost paraşutist, susţine entuziast proiectul

Primarul Gheorghe Fron. FOTO: cronicadefalticeni.ro

Gheorghe Fron, primarul comunei Cornul Luncii, din judeţul Suceava, a anunţat că vrea să construiască aerodromul din două motive: pe de o parte, mai mulţi localnici ar intenţiona să-şi cumpere avioane, şi, pe de altă parte, ca să aibă unde să aterizeze localnicii când se întorc de la muncă din străinătate.

Ştiri pe aceeaşi temă

În comuna Cornu Luncii, din judeţul Suceava, se va înfiinţa un aerodrom, dar şi un aeroclub. A spus-o primarul Gheorghe Fron, care până a ajunge să conducă această comună a fost directorul Spitalului de Neuropsihiatrie de la Sasca Mică. Primarul susţine că în demersul său este sprijinit de preotul Gabriel Florea, care pe vremuri a fost paraşutist.

Părintele Florea este cunoscut pentru faptul că intervine la incendii cu o maşină de pompieri de care a făcut rost din străinătate. Primarul şi preotul şi-au pus în cap să amenajeze un aerodrom şi un aeroclub din mai multe motive. Alesul local susţine că vrea să dezvolte turismul. În plus, mulţi cetăţeni din comună ar intenţiona să-şi cumpere avioane.

„Sunt foarte mulţi oameni care au bani şi pentru care timpul este extrem de preţios. Nu vă spun câţi de aici îşi cumpără avioane. În plus sunt cei plecaţi la muncă afară care pot să vină acasă direct. Aici vor putea ateriza oricând avioane mici de două, patru, şase locuri. Lucrăm la acest proiect de ceva timp, avem făcută ridicarea topo, iar acum nivelăm terenul”, a declarat Gheorghe Fron pentru radiotop.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: