Motivul bizar pentru care cele 1.000 de tablete cumpărate de Primăria Suceava nu au mai ajuns în şcoli

Motivul bizar pentru care cele 1.000 de tablete cumpărate de Primăria Suceava nu
au mai ajuns în şcoli

Pe 18 februarie, viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi, a publicat pe Facebook imagini cu tabletele FOTO: Facebook/Lucian Harşovschi

Cele 1.000 de tablete cumpărate de primărie au ajuns în municipiul Suceava, dar n-au mai fost distribuite în şcoli. Achiziţia a fost făcută în condiţiile în care foarte mulţi elevi participă la cursuri online, în contextul pandemiei de COVID-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria Suceava a cumpărat 1.000 de tablete pentru elevii şi profesorii din oraş, care au nevoie de sprijin pentru a participa la cursurile online.

Contractul a fost semnat, dispozitivele electronice au fost aduse în oraş, au fost prezentate „festiv” pe pagina de Facebook a primarului Sucevei, dar n-au mai fost distribuite în şcoli.

Primarul Ion Lungu a decis să rezilieze contractul de achiziţie încheiat cu firma Orange pentru că, susţine alesul local, tabletele depăşeau greutatea prevăzută în caietul de sarcini. 

Ion Lungu a explicat că greutatea a fost stabilită de Ministerul Educaţiei şi era un criteriu care nu putea fi încălcat.

„Parcă este un blestem”, a declarat Ion Lungu pentru „Adevărul”. Valoarea contractului reziliat este de aproape 700.000 de lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările