Mănăstirea Voroneţ, „Capela Sixtină a Estului”, recomandată călătorilor de compania Austrian Airlines

Mănăstirea Voroneţ, „Capela Sixtină a Estului”, recomandată călătorilor de compania Austrian Airlines

Austrian Airlines le recomandă călătorilor să viziteze Mănăstirea Voroneţ. FOTO: issuu.com

Pasagerilor companiei aeriene Austrian Airlines le este recomandată ca destinaţie turistică mănăstirea Voroneţ, în cel mai recent număr al revistei Austrian Skylines. "Capela Sixtina a Europei de Est" este titlul articolului din numărul iulie-august al revistei austriece.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mănăstirea Voroneţ din judeţul Suceava este una dintre destinaţiile turistice promovate de compania aeriană Austrian Airlines. Pasagerilor care utilizează serviciile companiei austriece li se recomandă să folosească „Capela Sixtină a estului”, aşa cum este cunoscută mănăstirea celebră pentru pictura exterioară în care se foloseşte „albastrul de Voroneţ”, un pigment rămas necunoscut cercetătorilor contemporani.

Recomandarea se găseşte în cel mai recent număr al revistei Austrian Skyline, editată de compania aeriană Austrian Airlines.

„Biserica mănăstirii Voroneţ este adesea denumită „Capela Sixtină a Europei de Est”. Frescele care îi împodobesc îţi taie respiraţie, iar culorile lor iluminează poveştile pe care le spun”, se arată în articolul publicat în revista Austrian Skyline.

Sursa citată mai precizează că biserica a fost construită de voievodul Ştefan cel Mare după o importantă victorie împotriva otomanilor, la Vaslui.

Autorul articolului le recomandă vizitatorilor scena Judecăţii de Apoi despre care spune că este „spectaculoasă”. Călătorii companiei austriece sunt sfătuiţi să viziteze şi celelalte biserici şi mănăstiri medievale fortificate din judeţul Suceava.

Citeşte şi:

FOTO VIDEO Invincibila Cetate de Scaun reface atmosfera perioadei de glorie a Moldovei

FOTO VIDEO Vacanţă în România. Minunăţiile din adâncurile Salinei Cacica

FOTO Paradisul din Ţara Dornelor şi Munţii Călimani, locurile care-ţi taie răsuflarea

Cazare gratuită pentru pelerini la mănăstirile din Bucovina

Programul mitingului aviatic Suceava AirShow 2013

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările