Liderul unei grupări de proxenenţi, ce a obligat mai multe tinere se practice prostituţia la stadă în Torino, a fost prins când încerca să fugă din ţară

Liderul unei grupări de proxenenţi, ce a obligat mai multe tinere se
practice prostituţia la stadă în Torino, a fost prins când încerca să fugă din
ţară

Un proxenet dat în urmărire internaţională a fost prins când încerca să fugă din ţară. FOTO Adevărul

Constantin Ciuhan, de 41 de ani, din municipiul Suceava, a fost prins de poliţiştii de frontieră din Vama Siret, în timp ce încerca să iasă din ţară. Acesta era dat în urmărire internaţională după ce autorităţile italiene a emis pe numele său un mandat european de arestare pentru proxenetism. Ciuhan a fost şeful unei grupări de proxeneţi, ce obliga mai multe tinere să practice prostituţia la stradă în Torino.

Ştiri pe aceeaşi temă

În Punctul de Trecere a Frontierei Siret, din judeţul Suceava, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară Constantin Ciuhan, de 41 de ani, din municipiul Suceava. În urma verificărilor făcute în bazele de date, poliţiştii de frontieră au descoperit că bărbatul este dat în urmărire internaţională. Pe numele acestuia era emis un mandat european de arestare de către autorităţile din Italia pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism.

Constantin Ciuhan a fost predat de către Poliţiştii de frontieră unui echipaj din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Suceava, care l-au transportat şi introdus în Arestul Poliţiei sucevene.

La sfârşitul anului trecut, Curtea de Apel Suceava a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava şi a dispus arestarea provizorie, pe o perioadă de 15 zile, a şase persoane, respectiv Ştefan – Daniel Căciulan, Zamfir – Alexandru Ciobanu, Constantin Ciuhan, Nicoale Duduman, Dumitru Popescu şi Maricica Dumău pe numele cărora, în data de 5 noiembrie 2015, Magistratura Investigaţiilor Preliminare a Curţii Penale din Torino a emis mandate europene de arestare.

În dimineaţa zilei de 24 noiembrie 2015, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, sprijiniţi de agenţi din cadrul Poliţiei oraşului Salcea şi Poliţiei municipiului Rădăuţi, însoţiţi de luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale au desfăşurat acţiuni specifice pentru pnerea în executare a şase mandate europene de arestare emise de autorităţile italiene, pe numele unor tineri din Suceava, Salcea, Horodnic de Sus şi Bacău.

Cele şase persoane urmărite la nivel european s-au constituit, pe teritoriul statului italian, într-un grup infracţional specializat în exploatarea şi favorizarea prostituţiei. Faptele de care sunt acuzaţi membrii grupului au fost comise în perioada iunie – august 2013, în zona Torino. În urma investigaţiilor desfăşurate de poliţişti, toate cele şase persoane, cinci bărbaţi şi o femeie, au fost localizate şi reţinute.

Zamfir Alexandru Ciobanu, de 23 de ani, din Plopeni – Salcea, a fost prins într-un bar din municipiul Suceava. Constantin Ciuhan, de 40 de ani, din municipiul Suceava, a fost localizat şi reţinut pe o stradă din localitatea de domiciliu. Daniel Căciulan, de 20 de ani, din Suceava, a fost găsit într-o casă din comuna Bălăceana.

Nicolae Duduman, de 27 de ani, din Suceava, a fost găsit la domiciliul său, în timp ce Dumitru Popescu, de 27 de ani, din comuna Horodnic de Sus şi iubita sa Maricica Dumău, de 26 de ani, din municipiul Bacău, au fost depistaţi într-un autoturism BMW ce circula pe DN2, pe raza localităţii Spătăreşti. Cu sprijinul echipajelor de poliţie rutieră, maşina a fost blocată în trafic, iar cei doi au fost reţinuţi. Toate cele şase persoane au fost introduse în arestul poliţiei sucevene.

Ziarul La Stampa din Torino a arătat că indivizii au obligat mai multe fete să se prostitueze pentru ei, iar cele care încercau să scape erau bătute cu bestialitate. Tinerele se prostituau şi din cauza ameninţărilor primite, proxeneţii suceveni spunându-le că dacă nu vor face ce vor ei le vor arunca cu acid pe faţă şi le vor desfigura.

În primăvara anului trecut, carabinierii au reuşit să destructureze o grupare care bântuia de aproape cinci ani în zona Torina şi obliga tinere să se prostitueze. Atunci au fost arestaţi Constantin Ciuhan zis “Costică”, considerat liderul bandei, Marius Ciprian Benta, de 38 de ani şi Daniel Căciulan, de 20 de ani, toţi rezidenţi în Torino.

Aceştia sunt acuzaţi că împreună cu mai mulţi compatrioţi, sub promisiunea unei vieţi mai bune, au adus mai multe românce la Torino, care în cele din urmă ajungeau să practice prostituţia la stradă.

Alte ştiri pe această temă:

Percheziţii în Argeş. 45 de proxeneţi care traficau minore în Europa de Vest au fost reţinuţi

UPDATE O fată de 13 ani a fugit din centrul de plasament şi s-a prostituat. Trei bărbaţi sunt acuzaţi de proxenetism

Grupare de proxenetism, anihilată de Poliţia Capitalei: trei bărbaţi, arestaţi, două femei, puse sub control judiciar

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările