Interpretul de muzică populară George Finiş a fost răpus de COVID-19

Interpretul
de muzică populară George Finiş a fost răpus de COVID-19

FOTO: YouTube/Ana Sound

Interpretul de muzică populară George Finiş a murit, în dimineaţa zilei de sâmbătă, 17 aprilie, pe un pat al secţiei de Terapie Intensivă, de la Spitalul Judeţean Suceava.

Ştiri pe aceeaşi temă

Solistul bucovinean George Finiş s-a stins din viaţă în dimineaţa zilei de sâmbătă, 17 aprilie, după o lungă luptă cu nemilosul SARS-CoV-2. 

Interpretul de muzică populară avea 61 de ani şi a fost internat în Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” cu o formă gravă de coronavirus.

George Finiş a fost internat în secţia de Boli Infecţioase, pe 25 martie. Înainte să vină la spital, pacientul a urmat un tratament acasă, prescris de medicul de familie, dar nu a răspuns la medicaţie. 

Pe 2 aprilie, a fost mutat în secţia de Terapie Intensivă, unde a acceptat să stea de vorbă cu un jurnalist din presa locală.

Solistul a spus în timpul interviului că s-a infectat cu noul coronavirus la serviciu, pentru că a avut colegi care nu au respectat regulile de prevenire a bolii. 

George Finiş era angajat al Ansamblului Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” al Consiliului Judeţean Suceava. În perioada în care s-a îmbolnăvit solistul, era focar se COVID-19 la Ansamblu, fiind infectate 14 persoane, 

„Prima persoana confirmată infectată Covid-19 a fost la data de 17.03.2021, iar la efectuarea anchetei epidemiologice, măsura luată de Direcţia de Sănătate Publică a fost de izolarea persoanei infectate şi carantinare a contacţilor direcţi (2 membri de familie care sunt si colegi de ansamblu). Întrucat ulterior a apărut al doilea caz, tot din structura ansamblului, a fost programata testarea intregului colectiv. Au fost testate 74 persoane pe data de 22 martie, dintre care inca 15 persoane au fost confirmate pozitiv cu Covid-19”, se arată într-un răspuns transmis de directorul DSP Suceava, Dinu Sădean, la o solicitare făcută de reporterul „Adevărul”, în baza Legii 544/2001, privind liberul acces la informaţiile de interes public.


George Finiş va fi înhumat în Cimitirul Pacea Nou din municipiul Suceava. Ceremonia religioasă de înmormântare va avea loc marţi.

 

Vă recomandăm să citiţi şi:
 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările