Cum va arăta noul terminal al Aeroportului „Ştefan cel Mare“. Construcţia a început în această vară

Cum
va arăta noul terminal al Aeroportului „Ştefan cel Mare“.
Construcţia a început în această vară

Noul terminal va arăta ca cel existent, potrivit planşei de proiectare. FOTO: svnews.ro

Aeroportul “Ştefan cel Mare” construieşte un nou terminal, investiţie necesară în condiţiile creşterii considerabile a numărului pasagerilor în ultimii ani. Cu ocazia sezonului estival, s-au adăugat opt curse / săptămână, respectiv curse charter: Antalya (Turcia) - cinci curse / săptămână, Hurghada (Egipt) - o cursă / săptămână, Bodrum (Turcia) -o cursă / săptămână, Monastir (Tunisia) - o cursă / săptămână.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Viorel Seredenciuc, a declarat că lucrările la noul terminal de la Aeroportul ”Ştefan cel Mare” Suceava sunt la faza de fundaţii. El a spus că noul terminal este proiectat pentru procesarea a peste 500.000 de pasageri anual şi vor putea fi procesaţi 340 de călători pe oră, “astfel încât să permită ca în acelaşi timp să poată fi procesate două curse externe şi una internă”. Terminalul 2 de la Aeroportul Suceava va cuprinde zonele de plecări şi sosiri pasageri curse externe, precum şi încăperi cu funcţiuni conexe.

Licitaţia a fost câştigată de o asociere de firme având ca lider o firmă din Cluj Napoca, iar durata de execuţie este de 12 luni. Numărul pasagerilor este într-o continuă creştere, estimările arată că la finele acestui an cifra va ajunge la 400.000.Cu ocazia sezonului estival, Aeroportul „Ştefan cel Mare”Suceava a mai adăugat încă opt curse / săptămână, respectiv curse charter: Antalya (Turcia) - cinci curse/ săptămână, Hurghada (Egipt) - o cursă / săptămână, Bodrum (Turcia) - o cursă pe săptămână, Monastir (Tunisia) - o cursă pe săptămână.

În perioada ianuarie - 12 iunie 2019, peste 160.000 de pasageri au zburat de pe aeroportul sucevean. Anul trecut, în aceeaşi perioadă, erau aproximativ 133.000 de pasageri. Creşterea numărului de pasageri de anul trecut şi până anul acesta este de 21%.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: