Bacalaureat 2017 Suceava. Subiectele de la ultima probă a examenului au fost uşoare: „Doar cei care nu au învăţat vor lua note mici la Geografie”

Bacalaureat 2017 Suceava.
Subiectele de la ultima probă a examenului au fost uşoare: „Doar cei care nu au
învăţat vor lua note mici la Geografie”

Elevii suceveni au susţinut astăzi ultima probă la Bacalaureat. FOTO Dănuţ Zuzeac

Absolvenţii de clasa a-XII-a au declarat astăzi că subiectele de la ultima probă a examenului de Bacalaureat au fost cu adevărat accesibile. Elevii au precizat că au reuşit să termine toate subiectele şi se aşteaptă să obţină note bune.

Ştiri pe aceeaşi temă

Elevii au avut de optat astăzi între Geografie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Logică, Psihologie, Economie, Sociologie sau Filosofie. Absolvenţii de clasa a XII – a au declarat că subiectele au fost uşoare, aşa că notele vor fi pe măsură. 

„Nu a fost chiar atât de greu pe cât mă aşteptam. Am optat pentru pentru Georgrafie şi am reuşit să rezolv destul de rapid toate cele trei subiecte. Doar cei care nu au învăţat vor lua note mici la Geografie”, a spus un elev al Colegiului de Informatică „Spiru Haret” din municipiul Suceava.

La Geografie elevii au avut de depistat Croaţia pe hartă, iar apoi să identifice o capitală, şi să compare Italia şi Irlanda.

La subiectul 2, la cerinţele despre România, candidaţii trebuia să compare Câmpia de Vest şi Subcarpaţii de curbură, iar la subiectul 3 au avut de descris Marea Britanie şi de calculat evoluţia populaţiei într-o perioadă determinată.

La proba la alegere la Biologie elevii au avut de rezolvat un test grilă, la subiectul doi au avut de calculat apa în plasma sangvină, iar la subiectul al treilea au primit mai multe întrebări despre celulă. De asemenea, trebuiau să răspundă la mai multe întrebări despre regnuri, inima şi vasele de sânge, cariotă şi rocariotă, celula animală - structura şi ultrastructura (un eseu).

La Psihologie s-a dat un test grilă din toată materia şi au avut de unit definiţiile cu enunţul corect. Li s-a mai cerut să construiască două propoziţii despre memorie şi imaginaţie, de explicat un procedeu al imaginaţiei şi de analizat limbajul scris, intern, monologul şi dialogul. Ultimul subiect a fost un text despre Mircea Vulcănescu, personaj pe care elevii trebuiau să-l caracterizeze.

La Economie au fost grile din teorie, apoi un tabel cu cerere şi ofertă, exces de cerere şi exces de ofertă, o problemă din piaţa monetară cu mai multe cerinţe, apoi de definit uzura capitalului fix. De asemenea, candidaţilor li s-a cerut să dea trei forme de proprietate existente în economia de piaţă, de aflat modificarea procentuală a salariului nominal şi să stabilească dacă este corect un enunţul legat de utilitate şi punctul de saturaţie.

La Filosofie au avut de făcut un eseu despre fiinţa cuvântătoare, despre filosofi şi teoriile lor (Aristotel, Lucian Blaga etc).

La Logică s-au dat subiecte legate de silogisme şi diagrame. Evaluaţii au mai avut de scris despre inducţia completă şi incompletă - argumentare, diagrame şi obversiunea unor termeni.

Absolvenţii de clasa a-XII-a vor afla rezultatele finale la examenul de Bacalaureat 2017 pe data de 10 iulie.

Calendar BAC 2017

6- 7 iunie: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română

8-9 iunie: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă

9, 12- 13 iunie: Evaluarea competenţelor digitale

14- 16 iunie: Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională

26 iunie: Proba scrisă la Limba şi literatura română

27 iunie: Proba scrisă la Limba şi literatura maternă 28 iunie: Proba obligatorie a profilului- probă scrisă

30 iunie: Proba la alegere a profilului şi specializării- probă scrisă

5 iulie: Afişarea rezultatelor (până la ora 16:00) 5 iulie: Depunerea contestaţiilor (orele 16:00 – 20:00)

6- 9 iulie: Rezolvarea contestaţiilor

10 iulie: Afişarea rezultatelor finale

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările