Îmbulzeală la sarmale gratuite de hramul Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou”. Cele ale gurii bat cele sfinte VIDEO

Îmbulzeală la sarmale gratuite de
hramul Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou”. Cele ale gurii bat cele sfinte VIDEO

FOTO: Oana Şlemco

Zeci de suceveni, care au participat la ceremonia religioasă oficiată pe 24 iunie, de hramul Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, au uitat de pandemie şi de cele sfinte şi s-au îmbulzit ca să prindă un pachet cu sarmale oferit de pomană, în faţa lăcaşului de cult.

Ştiri pe aceeaşi temă

Maşina plină cu pachete s-a oprit în faţa Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou” din municipiul Suceava. Proprietarii au coborât şi au început să împartă alimentele. În doar câteva clipe, zeci de suceveni s-au îmbulzit la mâncare.

Cele mai multe persoane nu aveau măşti de protecţie. În imaginile video surprinse la faţa locului se observă că o femeie a intrat în mulţime ţinând în braţe un copil de aproximativ doi ani.

Aflaţi la faţa locului, doi poliţişti locali au încercat să disperseze mulţimea. Le-au cerut oamenilor să nu se mai îmbulzească, să aibă răbdare şi să păstreze distanţa fizică în contextul pandemiei de COVID-19.

 „Un pic mai în spate, nu vă împingeţi la maşină. Aşteptaţi, vă rog. Daţi-vă mai în spate. Nu vă îmbulziţi. Uşor”, au fost cuvintele poliţistilor.

Unul dintre poliţişti i-a povestit reporterului „Adevărul” că în timpul intervenţiei a fost ameninţat că va fi dat în judecată de o femeie pe care o călcase pe picior. 

„Mi-am cerut scuze doamnei. Dar, vă daţi seama că se întâmplă în astfel de situaţii. Aşa este românul, nu are răbdare”, a spus poliţiştul.

Zeci de preoţi au oficiat ceremonia religioasă de hramul Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou”.

Slujba a fost condusă de IPS Teofan, alături de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, IPS Calnic, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, PS Varlaam, episcop vicar partiarhal, PS Damaschin, epsicop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, PS Emilian, episcop vicar al Episcopiei Aradului. 

Vă recomandăm şi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările