Trafic restricţionat pe A2, pe podul de la Cernavodă. Continuă lucrările de reparaţii

Trafic restricţionat pe A2, pe podul de la Cernavodă. Continuă lucrările de reparaţii

Lucrările la Podul Cernavodă continuă FOTO Facebook/DRDP Constanţa

Pe autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, între kilometrii 155 şi 161 (Podul Cernavodă), din cauza lucrărilor de reparaţii, până la finalul lunii mai, circulaţia este restricţionată pe calea 2 (sensul către Bucureşti), traficul fiind deviat pe calea 1, unde se circulă pe câte o bandă, în ambele sensuri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, şoferii sunt sfîătuiţi de poliţişti să ruleze cu prudenţă sporită, să păstreze distanţa regulamentară între vehicule şi să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de deplasare., 
 
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere(CNAIR) a semnat pe 8 aprilie contractul pentru reabilitarea podului peste braţul Borcea, situat pe Autostrada A2, la km 149+680. Valoarea contractului este de 67,753,035.18 Lei fără TVA. Durata contractului este de 24 luni perioadă de execuţie a lucrărilor, iar perioada de garanţie a lucrărilor de 5 ani.
 
Podul peste Dunăre de la Feteşti este un pod combinat de cale ferată şi şosea, de tip constructiv (grinzi cu zăbrele şi viaducte de acces), care traversează bratul Borcea al fluviului Dunărea şi, împreună cu podul similar de la Cernavodă, conectează regiunile Dobrogea şi Muntenia.
 
În cadrul contractului de reabilitare vor fi realizate o serie de lucrări de reparaţii complexe, precum înlocuirea hidroizolaţiei şi a căii pe partea carosabilă şi trotuare, înlocuirea parapetului pietonal şi direcţional, înlocuirea rosturilor de dilataţie, lucrări de reparaţii cu betoane speciale - la placa de suprabetonare a viaductelor de acces şi la pile, lucrări de refacere a protecţiei anticorozive la structura metalică, atât pe podul principal, cât şi pe viaductele de acces, care vor permite aducerea podului la o stare tehnică în conformitate cu cerinţele de calitate prevăzute în legea 10/1995 privind rezistenţa şi stabilitatea la acţiuni statice şi dinamice, siguranţa în exploatare şi protecţia mediului.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările