Tehnologia VR, folosită în cadrul campaniei de prevenire a furturilor din locuinţe

Tehnologia VR, folosită în cadrul campaniei de prevenire a furturilor din locuinţe

Ialomiţenii au participat la un experiment inedit FOTO IPJ Ialomiţa

Poliţiştii ialomiţeni le-au oferit locuitorilor municipiului Slobozia posibilitatea să experimenteze postura de ”martor” la un furt din locuinţă, cu ajutorul ochelarilor VR. Activităţile desfăşurate în cadrul campaniei ”Hoţii îţi invadează intimitatea” au avut ca scop informarea populaţiei cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din locuinţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

TEHNOLOGIA VR, FOLOSITĂ ÎN CADRUL CAMPANIEI DE PREVENIRE A FURTURILOR DIN LOCUINŢE
 
 
Astfel, poliţiştii de prevenire şi ordine publică au discutat cu cetăţenii din Slobozia despre siguranţa proprietăţii celor care locuiesc la bloc, oferindu-le totodată şi sfaturi cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din locuinţă.
 
Cei prezenţi la această activitate au avut parte de un experiment inedit, testarea ochelarilor Virtual Reality, cu ajutorul cărora au putut vedea dezastrul pe care îl lasă infractorii în locuinţele sparte.
 
Realitatea virtuală (Virtual Reality/VR) se referă la ambianţe tridimensionale create artificial, pe calculator sau prin filmare cu aparatură specială, care oferă o simulare a realităţii atât de reuşită, încât utilizatorul poate căpăta impresia de prezenţă fizică  aproape  veridică  în anumite locuri reale sau imaginare.
 
Pentru a preveni astfel de evenimente neplăcute, Poliţia Română a lansat în luna decembrie a anului trecut campania ”Hoţii îţi invadează intimitatea”, care are drept scop informarea populaţiei cu privire la modalităţi de prevenire a furturilor din locuinţă.
 
La nivel local, poliţiştii de prevenire şi ordine publică au desfăşurat activităţi de prevenire în zonele publice aglomerate, în unităţile de învăţământ şi la întâlnirile cu membrii asociaţiilor de proprietari.
 
Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa reaminteşte proprietarilor de locuinţe: 
 
1. Nu deschideţi niciodată uşa înainte de a vă uita pe vizor şi instruiţi-vă copiii în acest sens! De asemenea, un lanţ pentru siguranţă este binevenit când aveţi musafiri nepoftiţi!
 
2.  Încuiaţi uşa chiar dacă sunteţi acasă!
 
3.  În cazul în care la uşa dumneavoastră se prezintă persoane care vând, cumpără diferite produse evitaţi-le! În niciun caz nu le permiteţi accesul în locuinţă!
 
4. Nu păstraţi în casă sume importante de bani şi nu faceţi publice valorile pe care le deţineţi!
 
5.  Folosiţi eficient interfonul!
 
6.  Dacă aţi pierdut o cheie sau faceţi schimb de locuinţă, nu uitaţi să vă înlocuiţi de îndată încuietoarea!
 
7.  Nu ezitaţi să întrebaţi persoanele străine pe care le întâlniţi în bloc pe cine caută! Acest lucru, deseori descurajează posibilii infractori! Mai mult, când persoane străine de imobil sunt observate că ies din scările blocului cu bagaje, anunţaţi urgent Poliţia! Reţineţi cât mai multe semnalmente ale acelor persoane şi dacă este cazul: marca, culoarea şi numărul autoturismului folosit de acesta!
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: