Peste 900 de persoane, maşini şi documente, căutate la nivel internaţional, găsite prin cooperare Schengen

Peste 900 de persoane, maşini şi documente, căutate la nivel internaţional, găsite prin cooperare Schengen

Urmăriţi, prinşi în urma cooperării internaţionale FOTO Adevărul

Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 783 de persoane, 91 de autovehicule şi 50 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

 
În perioada 14 - 21 septembrie au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 488 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Poliţiştii români au pus în aplicare 22 mandate europene de arestare, au depistat 102 persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, 118 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 7 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.
 
De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 32 de documente, au fost găsite 64 de autovehicule şi 2 plăcuţe de înmatriculare, ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.
 
295 români, depistaţi în alte state
 
 
Totodată, 295 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Dintre acestea, 44 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 27 erau semnalate de România ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, alte 20 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 8 erau semnalate dispărute de autorităţile române.
 
Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 27 de autovehicule căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale şi 18 documente semnalate de România.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: