Incendiul din comuna Axintele, stins după aproape 3 zile de ardere continuă

Incendiul din comuna Axintele, stins după aproape 3 zile de ardere continuă

Incendiul a fost stins FOTO ISU Ialomiţa

Incendiul la un  depozit de plante furajere din comuna Axintele a fost lichidat în data de 10 mai, ora 16.15, după aproape 3 zile de ardere continuă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Încă din data de 08 mai, ora 22.50, s-a acţionat neîntrerupt pentru lichidarea incendiului cu pompieri militari de la ISU Ialomiţa şi ISU Călăraşi, precum şi de la autoritatea locală Axintele.
 
Conform ISU Ialomiţa, prioritatea a fost menţinerea flăcărilor departe de comunitate şi de pădure, concomitent cu lucrul la localizarea şi lichidarea incendiului. Focul a înghiţit o şiră de baloţi de aproximativ 50 metri lungime şi  4 metri înălţime.
 
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere, a precizat ISU Ialomiţa.
 
Iniţial, pentru stingerea focului la şira de baloţi din paie au intervenit militarii de la ISU Călăraşi care, din cauza arderii foarte mari, a solicitat în sprijin şi forţe de la ISU Ialomiţa. 
 
Un echipaj cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Urziceni s-a alăturat intervenţiei,
 
Vă mai recomandăm şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările