Hoţii se pot deghiza în colindători. Poliţie: Nu expuneţi la vedere obiecte de valoare care pot atrage interesul

Hoţii se pot deghiza în colindători. Poliţie: Nu expuneţi la vedere obiecte de valoare care pot atrage interesul

De sărbători, hoţii acţionează nestingheriţi FOTO 123 RF

În perioada sărbătorilor de iarnă, răufăcătorii pot profita de buna-credinţă a cetăţenilor şi, deghizaţi în colindători, pot fura din locuinţele ale căror uşi le sunt deschise sau din cele pe care le găsesc descuiate. Pentru a nu cădea victime ale infractorilor, poliţiştii vin cu câteva recomandări.

Ştiri pe aceeaşi temă

   Sfaturi de la poliţişti:
 
1. Manifestaţi mare atenţie la persoanele pe care le primiţi în locuinţă! Fiţi vigilenţi şi nu le lăsaţi nesupravegheate!
 
2. Evitaţi să permiteţi accesul persoanelor necunoscute în locuinţa dumneavoastră. Colindătorii vă pot bucura cu cântecele lor şi din pragul casei. 
 
3. În momentul în care primiţi colindătorii, nu expuneţi la vedere, în locuinţă, obiecte de valoare care pot atrage interesul hoţilor şi nu discutaţi despre bunurile din interior, chiar dacă aceştia se arată încântaţi de anumite obiecte.
 
4. Nu depozitaţi în locuinţă sume importante de bani sau obiecte de valoare însemnată.
 
5. Nu intraţi în discuţii cu persoanele aflate sub influenţa băuturilor alcoolice întrucât, pe fondul unor nemulţumiri, acestea pot manifesta un comportament agresiv. 
 
6. Învăţaţi-vă copiii ca, atunci când sunt singuri acasă, să nu deschidă uşa străinilor.
 
7. În cazul absenţelor îndelungate de la domiciliu, apelaţi la o persoană de încredere să vă supravegheze locuinţa sau să acţioneze în aşa fel încât să nu se sesizeze lipsa dumneavoastră!
 
8. Dacă plecaţi pentru o perioadă scurtă, puteţi aprinde luminile, radio-ul sau televizorul. Încuiaţi uşile chiar şi atunci când sunteţi la domiciliu sau plecaţi pentru câteva minute.
 
9. Nu lăsaţi bilete în uşă sau mesaje pe robotul telefonic prin al căror conţinut să informaţi străinii că aţi plecat de la domiciliu!
 
10. Atenţie la postările pe reţelele de socializare! Mesajele dumneavoastră pot constitui o invitaţie pentru răufăcători.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: