Cum funcţionează înşelăciunile prin distragerea atenţiei. Care este modul de operare

Cum funcţionează înşelăciunile prin distragerea atenţiei. Care este modul de operare

Escrocii vă pot lăsa fără bani în câteva clipe FOTO IPJ Sibiu

Pentru a preîntâmpina comiterea unor fapte de înşelăciune prin metoda distragerii atenţiei, poliţiştii ialomiţeni recomandă cetăţenilor să ţină cont de următoarele sfaturi. Oamenii legii îi sfătuiesc pe oameni să fie atenţie la modul de operare folosit de infractori.

Victimele, în special persoane vârstnice sunt contactate la domiciliu de grupuri alcătuite din 2 – 4 persoane, din care fac parte cu preponderenţă femei.
 
Acestea, sub pretextul că sunt angajate ale unor centre comerciale, pătrund în locuinţa dumneavoastră pentru a vă prezenta promoţiile unor produse cunoscute.
 
În timp ce unul dintre membri grupului distrage atenţia victimei, cerându-i acesteia să vadă produsele, ceilalţi pătrund în locuinţă şi, profitând de neatenţia proprietarului, sustrag bani, bijuterii sau alte valori.
 
Pentru a nu cădea victime unor astfel de infracţiuni, trebuie să aveţi în vedere următoarele recomandări:
 
- Nu acceptaţi în nicio împrejurare accesul unor persoane necunoscute în locuinţa sau gospodăria dumneavoastră!
 
- Sub niciun pretext, nu furnizaţi persoanelor necunoscute informaţii despre vecinii dumneavoastră !
 
- Nu primiţi în locuinţă persoane care oferă spre vânzare diverse produse! Aceştia vă pot înşela sau vor doar să vadă ce bunuri pot fura din gospodăria dumneavoastră!
 
- În cazul în care sesizaţi prezenţa în comunitate a unor grupuri de necunoscuţi care solicită informaţii cu privire la vecinii care comercializează diverse bunuri, reţineţi semnalmentele persoanelor şi cât mai multe detalii despre mijlocul lor de deplasare şi anunţaţi de îndată subunitatea de poliţie cea mai apropiată!
 
- Dacă aveţi în familie vârstnici care locuiesc singuri, întrucât sunt o categorie vulnerabilă în ceea ce priveşte victimizarea prin astfel de infracţiuni, explicaţi-le că nu trebuie să permită accesul necunoscuţilor în casă!
 
- Dacă aţi fost victima unor astfel de practici, sesizaţi de urgenţă poliţia! 
 
Vă mai recomandăm şi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările