Cu ochii pe braconieri. Zeci de kilograme de peşte fără acte, confiscate de poliţişti

Cu ochii pe braconieri. Zeci de kilograme de peşte fără acte, confiscate de poliţişti

Poliţia a confiscat zeci de kilograme de peşte

Poliţiştii acţionează periodic în vederea apărării patrimoniului piscicol şi combaterii faptelor ilegale asociate din pescuitul ilegal. În ultimele zile, oamenii legii au confiscat zeci de kilograme de peşte şi au sancţionat mai mulţi braconieri.

Astfel în timpul unei razii, poliţiştii au depistat pe raza comunei Mihail Kogălniceanu, un bărbat de 27 de ani, care transporta cu ajutorul unui autoturism 15 kilograme de peşte din specia scrumbie, fără a deţine documente de provenienţă. La Făcăeni, oamenii legii au depistat un bărbat de 61 de ani, din comuna Borduşani, în timp ce transporta cu o căruţă 10 kilograme  de peşte din specia scrumbie, pentru care nu deţinea documente de provenienţă.
 
De asemenea, un tânăr de 18 ani, din oraşul Ţăndărei, a fost depistat de către poliţişti în timp ce transporta cu ajutorul unui autoturism 18 kilograme de peşte din specia scrumbie, fără a deţine documente legale de provenienţă.
 
Alţi trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 35 şi 62 de ani, toţi din comuna Făcăeni, au fost depistaţi de poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Stelnica în timp ce transportau cu ajutorul unui atelaj hipo 36 de kilograme de peşte din speciile scrumbie, plătică, mreană şi cegă, fără a respecta prevederile legale.
 
Prinşi în timp ce braconau
 
Doi tineri de 15, respectiv 21 de ani, ambii din comuna Vlădeni, au fost depistaţi de poliţişti în timp ce pescuiau, pe raza localităţii de domiciliu, cu ajutorul unor unelte de pescuit tip odorob. De asemenea, cu ocazia depistării, poliţişii au identificat peşte din specia caras, care a fost redat mediului acvatic.
 
În toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii de infracţiuni prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura, peştele identificat fiind ridicat în vederea confiscării.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: