VIDEO  Primarul PNL de la Văleni, "adoptat" de PSD

VIDEO  Primarul PNL de la Văleni,

Edilul din Văleni, Ion Şofaru (dr.), alături de Marius Oprescu, unul din şefii PSD Olt (FOTO: Mugurel Manea)

Ion Şofaru, primarul comunei Văleni, judeţul Olt, ales pe listele PNL, este, începând de joi .3 aprilie, în echipa colegilor de alianţă de la PSD. Oficial, motivul transferului său constă în continuarea proiectului numit "USL", iar, neoficial, este reprezentat de lipsa oricărei perspective de a realiza vreuna din promisiunile făcute de edil locuitorilor în vara 2012. Şofaru a fost prezentat oficial de Marius Oprescu, vicepreşedinte PSD Olt.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul din Văleni este al treilea edil al PNL care, în ultimele trei săptămâni, a abandonat corabia „galbenă” pentru cea „roşie”, după cei din Bucinişu şi Grojdibodu. Ion Şofaru, aflat la primul său mandat ca primar, a declarat, în cadrul conferinţei de presă unde a fost prezentat ca fiind alături de PSD de-acum înainte, că plecarea sa din PNL este cauzată de faptul că nu a mai întrevăzut nicio speranţă de a realiza vreunul dintre proiectele cu care a venit în faţa alegătorilor săi în vara anului 2012 când a fost ales.

"Mă aflu, astăzi (joi – 3 aprilie, n.a.), aici – în echipa PSD, din dorinţa de a duce mai departe proiectul USL asumat odată cu câştigarea alegerilor şi a guvernării. Eu nu am fost de acord cu ieşirea de la guvernare a PNL şi am spus asta mereu când am fost întrebat. Mulţi dintre noi (primarii PNL de la Olt, n.a.) am fost împotrivă să ieşim de la guvernare din mai multe considerente, dar eu vi le spune pe-ale mele. Eu nu am intrat în administraţie decât să fac treabă, sunt la primul mandat, şi am considerat că, ieşind de la guvernare, dezideratele noastre încep să se ducă pe apa sâmbetei şi, de aceea, am zis-o şi o zic răspicat că este o greşeală faptul că s-a decis ieşirea de la guvernare. Eu, unul, am zis-o şi subliniez: merg alături de cei care şi-au asumat ducerea mai departe a acestui proiect numit USL. Este singura modalitate şi posibilitate ca eu să realizez ceva în comuna pe care o păstoresc. Nu cred că puteam sau pot să fac ce mi-am propus fiind alături de o echipă sau un partid căruia îi place să arate cu degetul sau să dea cu pietre ori sp critice. Nu asta este menirea unui om care vrea să construiască ceva, a unui om care vrea să facă ceva acolo unde e pus”, a afirmat Ion Şofaru, ex-primar PNL până mai ieri.

Acesta a precizat că are în localitate două proiecte de lucrări importante abandonate de ani de zile din cauza lipsei de finanţare: o bază sportivă şi o grădiniţă, exprimându-şi speranţa că, dacă a trecut la PSD, va fi ajutat cu surse financiare pentru a duce la bun sfârşit lucrările respective.

Oprescu, miştocar cu foştii colegi de alianţă

La rândul său, Marius Oprescu, prim-vicepreşedinte PSD Olt şi, totodată, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Olt, nu a scăpat prilejul de a-i „împunge” pe foştii colegi de alianţă de la PNL pe fondul lipsei de reacţie a acestora în ultimele săptămâni după ce doi primari ai acestui partid au trecut la PSD.

"Aş vrea şi să mulţumesc conducerii PNL Olt, care văd că şi ei doresc continuarea proiectului USL; practic, cred că s-a împlinit o lună de când PNL a ieşit de la guvernare şi, la Olt, oamenii lor doresc să continue acest proiect pentru că nu văd nicio mişcare la ei în condiţiile în care vicepreşedintele CJ Olt, viceprimarul de municipiu reşedinţă de judeţ, directori în deconcentrate puse pe funcţii de liberali stau acolo şi se folosesc de pârghii în continuare pentru a duce politice guvernului Victor Ponta. Atunci înseamnă că doresc continuarea proiectului USL, înseamnă că PNL de la Olt doreşte acest lucru”, a declarat vicele PSD Olt, Marius Oprescu, vizibil satisfăcut de ultima „achiziţie” a partidului din rândul PNL.

Reamintim că liderul organizaţiei judeţene a PNL, fostul ministru al Culturii, Gigel Ştirbu, a afirmat, într-o conferinţă de presă de acum două săptămâni, că, la Olt, „USL” nu mai există. La acest moment, PNL mai are la Olt 20 de primari, iar PSD - 88 (la care se adaugă încă trei de la PNL veniţi "prin transfer" în ultimele trei săptămâni), dintr-un total de 112 câte localităţi numără judeţul.

 

Mai puteţi citi:

Ultimatum al pesediştilor de la Olt pentru directorii PNL: ori trec la PSD, ori zboară din funcţii

VIDEO  Primar PNL racolat „live” de PSD la Olt

VIDEO  Gigel Ştirbu, fost ministru al Culturii, face declaraţii războinice: “Premierul Ponta ar trebui să-şi dea demisia!”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările