Cui aparţin scheletele găsite pe câmp, în judeţul Olt. Expertiza antropologică a făcut lumină

Cui aparţin scheletele găsite pe câmp, în judeţul Olt. Expertiza antropologică a făcut lumină

Procurorii au primele răspunsuri în privinţa celor două schelete umane descoperite în cursul săptămânii trecute pe un câmp din judeţul Olt.

Ştiri pe aceeaşi temă

Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a transmis, marţi, 26 noiembrie 2019, că a intrat în posesia concluzilor preliminare ale expertizei antropologice realizate de experţii Institutului Naţional de Medicină Legală Mina Minovici Bucureşti.

Conform acestora, este vorba despre scheletele a doi bărbaţi, care nu ar fi suferit leziuni traumatice. Vechimea scheletelor, pe de altă parte, înlătură orice bănuială cu privire la speculaţiile care s-au făcut că ar putea avea legătură cu recentele evenimente binecunoscute de la Caracal, petrecute în vară.

„ În dimineaţa acestei zile, Institutul Naţional de Medicină Legală Mina Minovici Bucureşti a înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt concluziile preliminare ale expertizei antropologice asupra fragmentelor osoase, în discuţie, stabilindu-se că acestea sunt de origine umană provenind de la scheletele a două persoane adulte de sex masculin, dintre care una cu vârsta de 25-30 de ani, iar cea de-a doua cu vârsta de 40-50 de ani.

S-a stabilit, totodată, că oasele examinate nu prezintă leziuni traumatice sau de altă natură, iar decesul celor două persoane a survenit cu peste 70-80 ani anterior descoperirii acestora“, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.

Procurorii vor continua, însă, cercetările în dosarul de omor deschis în acest caz, pentru a stabili împrejurările în care cele două schelete au ajuns în locul în care au fost descoperite, respectiv pe un câmp care face legătura între două sate ale comunei Brâncoveni, cercetându-se inclusiv planurile topo ale satului. Un lucrător care efectua, cu un tractor, arături de toamnă pe un teren din apropierea satului Mărgheni a scos, în 19 noiembrie 2019, la suprafaţă osemintele, fiind descoperit iniţial un schelet, ulterior, după cercetările efectuate la faţa locului, fiind descoperit şi un al doilea schelet.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările