Peste 370.000 de sibieni sunt aşteptaţi duminică la urne. Program prelungit la Evidenţa Persoanelor, pentru eliberarea cărţilor de identitate

Peste 370.000 de sibieni sunt aşteptaţi duminică la urne. Program prelungit la Evidenţa Persoanelor, pentru eliberarea cărţilor de identitate

Sibienii sunt asteptati duminica la urne - Foto Arhiva Adevarul

În judeţul Sibiu, numărul persoanelor cu drept de vot înscrise pe listele electorale pentru alegerile prezidenţiale 2014 este de 376.750. Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor îşi prelungeşte programul în perioada celor două scrutine ale alegerilor prezidenţiale.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
În judeţul Sibiu sunt organizate 370 de secţii de votare, din care 105 în municipiul Sibiu (inclusiv Păltiniş) şi 42 în municipiul Mediaş. Instituţia Prefectului – Judeţul Sibiu a primit de la Ministerul Afacerilor Interne, în vederea predării către preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare, 414.795 de buletine de vot, 362.486 de timbre autocolante care se aplică pe cărţile de identitate, 1.850 de ştampile cu menţiunea „Votat” şi 370 de ştampile de control. 
 
Distribuirea buletinelor de vot, a ştampilelor, autocolantelor şi a celorlalte materiale necesare desfăşurării procesului de votare se va desfăşura vineri, 31 octombrie, pentru zonele Sibiu, Mediaş, Agnita, Avrig, Sălişte, iar pentru municipiul Sibiu în data de 1 noiembrie. Votarea se desfăşoară duminică, 2 noiembrie, în intervalul orar 7,00 – 21,00.
 
Program prelungit la Evidenţa Persoanelor
 
Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor îşi prelungeşte programul în perioada celor două scrutine ale alegerilor prezidenţiale, pentru a oferi sibienilor, dar şi locuitorilor comunelor Cristian, Gura Rîului, Marpod, Poplaca, Răşinari, Roşia, Slimnic, Şura Mare, Şelimbăr şi Vurpăr posibilitatea de a obţine o carte de identitate valabilă pentru a-şi putea exprima votul la alegerile prezidenţiale care vor avea loc în luna noiembrie.
 
Sâmbătă, 1 noiembrie şi respectiv sâmbătă, 15 noiembrie, ghişeele serviciului public amintit vor fi deschise între orele 8 şi 16 atât pentru preluări de cereri, cât şi pentru eliberarea de acte de identitate. 
 
Duminică, 2 noiembrie şi duminică, 16 noiembrie, programul de lucru al acestui serviciu se va desfăşura între orele 8 şi 21, atât pentru preluarea dosarelor, cât şi pentru eliberarea cărţilor de identitate. Ghişeele vor fi deschise în zilele lucrătoare conform programului obişnuit: de luni până joi între orele 8.30 – 13 şi 14 – 16.30, în zilele de miercuri 8.30 – 13 şi 14 – 18.30, iar  în zilele de vineri între orele 8.30 - 13.
 
O altă măsură luată de serviciul de resort este cea a reducerii termenului de eliberare a cărţii de identitate la 5 zile lucrătoare în această perioadă, iar cererile cetăţenilor cu drept de vot înregistrate zilele acestea vor fi soluţionate prin înmânarea cărţii de identitate sau cărţii provizorii de identitate în cel mai scurt timp, pentru a-şi putea exprima votul. 
 
Vă mai recomandăm: 
 
 
O discuţie simplă în limba română, pe plaiurile Ţinutului Secuiesc, se transformă într-o adevărată încercare pentru mulţi locuitori de aici. Copiii recunosc că li se predă la şcoală limba ţării lor, chiar şi câte trei - patru ore pe săptămână, dar asta nu le este suficient pentru a putea să te înţeleagă sau să-ţi răspundă.
 
 
Cu puţin timp înainte de intrarea în campanie electorală, liderii UDMR au depus în Parlament un nou proiect privind autonomia Ţinutului Secuiesc. Jurnaliştii „Adevărul” au vrut să afle cum a ajuns acest proiect în inima Secuimii, în Harghita şi Covasna, la oamenii de rând. Părerile lor sunt împărţite.

EXCLUSIV Klaus Iohannis. Secretele neamţului care vrea să fie preşedintele României

Klaus Werner Iohannis este primul personaj prezentat în detaliu, din seria candidaţilor la preşedinţia României, în cadrul campaniei „Alege preşedintele”, pe care ziarul „Adevărul” o demarează astăzi atât în ediţia tipărită, cât şi în cea online, pe www.adevarul.ro.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: