Fonduri suplimentare pe programul de ortopedie, la Sibiu. Se vor cumpăra aproximativ 200 de proteze

Veşti bune pentru pacienţii sibieni care au nevoie de proteze. Fondurile pe programul naţional de ortopedie au fost suplimentate, iar la Sibiu vor fi achiziţionate aproximativ 200 de proteze noi, care vor acoperi necesarul secţiei de ortopedie până la sfârşitul lunii februarie a anului viitor.

Ştiri pe aceeaşi temă

 CITIŢI ŞI:

Păreri pro și contra împotriva ideii ca mămicile sp fie fotografiate la naștere


Sibiul a primit de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate 431.000 de lei, bani cu care, la licitaţia programată în prima săptămână din luna octombrie, vor fi cumpărate aproximativ 200 de proteze de toate tipurile.

“Ţinând cont de acest lucru, bolnavii care sunt în evidenţă pentru intervenţie chirurgicală de endoprotezare (genunchi, şold) vor beneficia de o endoproteză gratuită, iar pacienţii care au afecţiuni de genul coxartroză sau gonartroză se pot prezenta pentru un consult şi programare în cadrul Clinicii de Ortopedie-Traumatologie”, spune prof. univ. dr. Ioan Baier, medic sef  al Sectiei Clinice Ortopedie -Traumatologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu şi coordonator al  programului naţional de ortopedie-endoprotezare. 

Protezele vor acoperi necesarul secţiei de ortopedie până la sfârşitul lunii februarie a anului viitor.

În prezent, la Sibiu sunt programaţi pentru intervenţie chirurgicală de endoprotezare  55 de pacienţi.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările