Dosarul cămătăriei de la Sibiu: Toate actele făcute de angajata de la Cadastru, trimise la Bucureşti

Dosarul cămătăriei de la Sibiu: Toate actele făcute de angajata de la Cadastru, trimise la Bucureşti

Soarta membrilor gruparii se decide la Bucuresti

Cercetările continuă în dosarul cămătarilor de la Sibiu, dosar în care, până în acest moment, un notar şi şase persoane au fost arestate preventiv. Toate actele făcute de Bianca Jucan, angajată la Cadastru şi soţia unuia dintre liderii grupării, au fost trimise pentru verificări la Bucureşti, după ce un corp de control de la Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară a fost în aceste zile la Sibiu.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Bianca Jucan este soţia lui Bogdan Jucan, unul din liderii grupării, în prezent arestat preventiv pentru 29 de zile. Potrivit DIICOT, actele în dosarul cămătăriei de la Sibiu ”erau întocmite în majoritatea cazurilor la Biroul Notarial al unuia dintre invinuiţi, la solicitarea şi conform indicaţiilor membrilor grupării  şi cu sprijinul unei angajate din cadrul OCPI Sibiu, care asigura în mod preferenţial obţinerea certificatelor de carte funciară”.
 
Tânăra este în prezent în concediu de maternitate, însă în aceste zile a venit la serviciu pentru a da explicaţii, la Sibiu fiind trimis corpul de control al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. 
 
Plase întregi de documente, trimise la Bucureşti
 
După control, au fost cerute toate documentele făcute de tânără de când lucrează al Cadastru în Sibiu, acestea trebuind să ajungă până luni loa agenţia din Bucureşti. Astfel că acum trei angajate ale instituţiei muncesc la foc continuu, pentru a xeroxa toate documentele şi a le trimite în timp util la Bucureşti. 
 
”Au luat toate hârtiile de când s-a căsătorit cu omul acesta, verifică toate hârtiile pe care le-a lucrat. Sunt 3 persoane care copiază non-stop toate documentele pe care le-a lucrat, sunt plase întregi de documente, până luni dimineaţa trebuiesc trimise la Bucureşti”, spune Puiu Fesan, directorul Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OJCI) Sibiu. 
 
Acesta spune că, atâta timp cât a fost la sediul instituţiei, tânăra s-a arătata calmă şi şi-a susţinut nevinovăţia. 
 
”Ea şi-a dat cuvântul că nu a făcut nicio neregulă, că nu a făcut nimic, decât în limita legii. Era liniştită, calmă, chiar am fost surprins, ştiind că soţul ei e acolo unde e”, adaugă Puiu Nicolae Fesan. 
 
Dosarul este aşteptat la Bucureşti
 
Notarul Răzvan Mărginean şi alţi şase inculpaţi au fost arestaţi preventiv în dosar de către magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia, însă decizia a fost atacată cu recursuri, dosarul fiind aşteptat la Bucureşti, la Înalta Curte de casaţie şi Justiţie, căreia îi revine competenţa de a judeca recursurile. 
 
Membrii grupării sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, şantaj, cămătărie şi spălare de bani. Anchetatorii spun că membrii grupării dădeau bani cu împrumut, cu dobânzi foarte mari, împrumuturi garantate cu terenuri sau case.Dobânzile foarte mari erau impuse prin contracte notariale, iar prejudiciul în dosar depăşeşte un million de euro. Ulterior, pentru recuperarea banilor, membrii grupării îşi ameninţau şi îşi băteau victimele, pentru a le determina să plătească sumele şi dobânzile din contractele de împrumut. 
 
Până acum, au fost identificate 15 victime, însă anchetatorii se aşteaptă să mai primească şi alte reclamaţii, mulţi păgubiţi fiind reticienţi până acum, din cauza sentimentului de frică, atâta timp cât membrii grupării erau în libertate. 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările