Decizie în scandalul preotului acuzat că s-a masturbat în faţa clasei: elevele care l-au filmat, sancţionate cu scăderea notei la purtare şi mustrare scrisă

Decizie în scandalul preotului acuzat că s-a masturbat în faţa clasei: elevele care l-au filmat, sancţionate cu scăderea notei la purtare şi mustrare scrisă

Preotul acuzat că s-ar fi masturbat în faţa elevelor FOTO Captura Youtube

Oficialii Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu au emis un comunicat de presă potrivit căruia cele trei eleve care au filmat, la o şcoală din Copşa Mică, un preot acuzat că se masturba în faţa clasei au fost sancţionate disciplinar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oficialii IŞJ Sibiu arată că anchetele desfăşurate la liceul din Copşa Mică au stabilit vinovăţia doar în cazul a trei eleve, care l-au filmat pe preot în timp ce acesta s-ar fi scărpinat la ora de Religie.

„În privinţa doamnei diriginte a clasei în cauză, conducerea Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu” Copşa Mică a declanşat procedura de cercetare disciplinară în vederea stabilirii dacă aceasta a avut cunoştinţă de incident. Comisia de cercetare disciplinară de la Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu” Copşa Mică a constatat ca doamna profesor diriginte nu se face vinovată de „muşamalizarea” incidentului. În urma analizei raportului Comisiei de cercetare disciplinară constituită la nivelul Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu” Copşa Mică, Consiliul de administraţie al instituţiei a hotărât în şedinţa din 29.01.2018 să nu se aplice nicio sancţiune pentru doamna profesor diriginte.

În ceea ce priveşte situaţia elevelor implicate în incidentul din 18.01.2018, Consiliul de administraţie al Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu” din Copşa Mică, întrunit în şedinţa din 29.01.2018, a analizat situaţia şi a votat aplicarea unei sancţiuni de mustrare scrisă şi scăderea notei la purtare pentru cele trei eleve, pentru că au înregistrat filmul şi l-au distribuit fără acord, ţinând cont de legislaţia în vigoare. Menţionăm faptul că există posibilitatea ca sancţiunea să fie anulată conform art 26. din Statutul Elevului, dacă elevele dau dovadă de un comportament fără abateri în perioada următoare. Anularea sancţiunii se face de către conducerea Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu” din Copşa Mică“, se arată în comunicatul de presă al IŞJ, semnat de profesoara Claudia Mery Simtion, inspectorul şcolar general din Sibiu.

Profesorul de Religie Adrian Circa, cel vizat de scandal, a demisionat la o zi după incident. În urmă cu câteva zile, a fost găsit nevinovat de o comisie a Mitropoliei Ardealului. “Această persoană nu a comis gestul obscen de care a fost acuzat, ci doar a avut un gest necontrolat provocat de o mâncărime în zona inghinală, ceea ce a dus la speculaţii, pe care le-a încurajat o filmare făcută în clasă de o elevă. Profesorul nu va mai fi repus în funcţia de profesor pentru că şi-a dat demisia“, a arătat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările