Cum sunt atraşi englezii în Sibiu: „Descoperă al doilea cel mai mare muzeu în aer liber din lume” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Promovarea Sibiului ca destinaţie turistică de Aeroportul Internaţional Luton din Londra Foto colaj capturi video
Promovarea Sibiului ca destinaţie turistică de Aeroportul Internaţional Luton din Londra Foto colaj capturi video

Sibiul este una dintre cele 145 de destinaţii turistice ce au curse directe din Aeroportul Internaţional Luton din Londra, Regatul Unit.

Cel mai nou clip de promovare a unei destinaţii turistice cu plecare din Aeroportul Luton din Londra are în vizor Sibiul, graţie unei curse directe către oraşul din inima ţării.

„Cuibărit între munţii Transilvaniei se află Sibiu - unul dintre cele mai mici oraşe ale României şi o minune medievală. Există un motiv pentru care a fost votat Capitală Culturală Europeană în 2007 şi, de asemenea, unul dintre cele mai idilice locuri de locuit din Europa de către Forbes România. Ajungi acolo în trei ore, din Aeroportul Luton din Londra, pentru a te convinge singur!”, sună textul care însoţeşte clipul de prezentare a Sibiului, în aeroportul londonez, postat pe YouTube

Este un scurt ghid de călătorie, prin imagini, în care sunt menţionate şapte atracţii turistice pe care nu trebuie să le ratezi când ajungi în oraşul din secolul al XII-lea, din inima Transilvaniei: de la celebrii săi „ochi” de pe vechile case, la minunatele sale străduţe din centrul vechi sau catedrale, şi până la cel mai vechi pod de fontă din România, Podul Mincinoşilor sau cel mai mare muzeul în aer liber din Europa, şi al doilea din lume - Muzeul Astra

Ghid de călătorie: Şapte lucruri de văzut în Sibiu. Sursa: London Luton Airport - YouTube

Cele şapte atracţii turistice de neratat în Sibiu

„Ochii care spionează” din Sibiu sunt nimic altceva decât celebrele ferestre de pe acoperişurile caselor vechi. Potrivit legendelor care circulă în jurul acestora, au fost create pentru a spiona trecătorii. În realitate au o funcţie practică de aerisire a podului casei şi a obiectelor care erau depozitate aici, în ciuda formei lor mai aparte, precum ochii unui om. „Ochii caselor” reprezintă una dintre cele mai interesante atracţii din Ardeal, fiind întâlnită în mai toată regiunea istorică.

Un alt obiectiv recomandat de reprezentanţii Aeroportului Luton din Londra îl reprezintă atmosfera relaxată din Piaţa Mare a Sibiului. Vară de vară, zona centrală se animă de terase, muzică bună, festivaluri etc.. Pe vremuri, însă, aici se organizau execuţii, târguri şi adunări cetăţeneşti. Graţie clădirilor istorice care o înconjoară, precum Palatul Brukenthal, Turnul Sfatului, Casa Albastră / Casa Moringer, Biserica Parohială Romano-Catolică, Palatul Filek etc., a fost decretată monument UNESCO. 

O plimbare pe minunatele străzi înguste din Oraşul Vechi, precum Strada Cetăţii, declarată drept „cea mai frumoasă stradă din Sibiu”, reprezintă o altă recomandare a englezilor, alături de vizitarea a două impresionante catedrale. 

Oraşul din România catalogat de o vloggeriţă britanică drept „The most unique city in Europe“ VIDEO

România de basm la televiziunea publică din Coreea de Sud: „A Fairy Tale Village” FOTO VIDEO

Catedrala Mitropolitană Ortodoxă Sfânta Treime reprezintă o versiune în miniatură a Hagiei Sofia din Istanbul, marea moschee - biserică creştină la origine, monument remarcabil al arhitecturii universale. Biserica Evanghelică sau Catedrala Evanghelică C.A. Sfânta Maria este cea mai înaltă clădire din Sibiu, fiind una dintre cele mai impresionante clădiri gotice din Transilvania. Construită în secolul al XIV-lea, pe locul unei alte biserici din secolul al XII-lea, secole la rând a găzduit locul de veghe împotriva incendiilor. Biserica deţine al doilea turn cu ceas ca vechime, din România.

Podul Minciunilor din Sibiu este considerat cea mai veche structură de fontă, de acest gen (a doua jumătate a secolului al XIX-lea) din România, fiind şi acum funcţional după restaurarea din 2006. Face legătura între Oraşul de Jos şi Oraşul de Sus, iar în jurul lui circulă multe legende potrivit cărora aici se spuneau cele mai multe minciuni din oraş: îndrăgostiţii îşi jurau iubire veşnică, ţărăncile care veneau la piaţă inventau bârfe, fetele de măritat jurau că sunt fecioare, motiv pentru care se spune că ajungeau să fie aruncate peste balustradă etc..

O altă recomandare a britanicilor o reprezintă explorarea Oraşului de Jos - cea mai veche parte a cetăţii Sibiului - cândva un cartier medieval al meşteşugarilor, motiv pentru care şi astăzi străzile sale poartă numele unor bresle. 

Şi în final, dar nu în cele din urmă, nu trebuie ratată o vizită la cel de-al doilea cel mai mare muzeu în aer liber din lume: Muzeul Astra, locul în care a fost recreată lumea satului românesc. Din 2001, complexul muzeal este declarat cel mai vast şi bogat muzeu din ţara noastră.

„Zboară din LLA (London Luton Airport) la Sibiu unde vei ajunge în mai puţin de trei ore!”, sună îndemnul final al reprezentanţilor aeroportului londonez. 

Povestea inaugurării celui mai cunoscut şi spectaculos drum din România, în imagini de arhivă FOTO VIDEO 

România prin ochii portughezilor: „Să descoperim ţinutul lui Dracula, peisaje irepetabile şi castele medievale“

Acestea sunt doar o mică parte din atracţiile extraordinare ale Sibiului. Ele sunt în realitate cu mult mai numeroase, unele în oraş altele destul de aprope de municipiul reşedinţă de judeţ, precum: mocăniţa de pe Valea Hârtibaciului (vezi şi AICI), Castelul de Lut Valea Zânelor de la Porumbacu de Sus, Muzeul Brukenthal sau renumitul Transfăgărăşan

În luna februarie a acestui an, o vloggeriţă britanică a catalogat Sibiul drept „cel mai aparte / unic oraş al Europei”, pe care l-a descoperit întâmplător la recomandarea unui necunoscut, iar mai apoi în luna aprilie, zona era promovată printr-un documentar destinat călătoriilor tematice la televiziunea publică din Coreea de Sud drept: „locaţie de basm”.

Mai există un oraş din România promovat de londonezi în acest an ca destinaţie turistică pentru o „vacanţă de top”. Timişoara se numără printre cele zece destinaţii recomandate de reprezentanţii Aeroportului Internaţional Luton, alături de: Paris, Malta, Malaga, Reykjavik, Ljubljana, Wroclaw, Algarve,  Shannon şi Varna.

Vă mai recomandăm şi: 

Hăţişul de drumuri din Ţara Loviştei, care ocoleşte Valea Oltului şi scurtează distanţa între Sibiu şi Piteşti cu 50 km FOTO

Nămeţii de pe Transfăgărăşan, escaladaţi cu bicicletele de doi britanici: „Orice vârf poate fi atins“

Performanţele din pandemie ale Muzeului sibian Astra: cinci acţiuni pe zi şi un milion de lei, în proiecte

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite