Peste 1.200 de candidaţi la sesiunea a doua a Bac-ului

Un număr de 1.216 absolvenţi de liceu care nu au reuşit să obţină note de promovare la prima sesiune a examenului de bacalaureat s-au înscris pentru cea de-a doua sesiune, care începe în data de 22 august. Dintre aceştia, 113 au absolvit liceul anii anteriori.

Ştiri pe aceeaşi temă

Înscrierea candidaţilor la cea de-a doua sesiune de bacalaureat din acest an s-a încheiat pe 15 iulie. Din cei 1.916 de abolvenţi respinşi după prima sesiune, 1.216 au optat să-şi încerce şansa şi a doua oară. Dintre aceştia, 113 au terminat liceul în anii anteriori. Examenul începe cu probele orale. În perioada 22-23 august are loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, iar în 22-24 august evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă. În zilele de 23  şi 24 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, iar în perioada 25 - 26 august, evaluarea competenţelor digitale. Probele scrise încep la 29 august cu Limba si literatura română. În 30 august va avea loc proba la Limba şi literatura maternă, în 31 august proba obligatorie a profilului şi în 2 septembrie proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele vor fi afişate la la data de 4 septembrie, până la ora 16.00. Contestaţiile se vor depune în aceeaşi zi, între orele 16.00  şi 20.00. Contestaţiile vor fi rezolvate în perioada 5-6 septembrie, iar în 7 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.
42,99% promovabilitate la prima sesiune
Absolvenţii liceelor sătmărene au încheiat prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an cu un procent de promovabilitate de 42,99%. Din cei 3.300 de absolvenţi ai claselor a XII-a şi a XIII-a care s-au prezentat la examen, nici jumătate nu au reuşit să promoveze. Majoritatea a candidaţilor respinşi au provenit de la grupurile şcolare industriale. La Grupul Şcolar "Unio" au luat examenul şapte candidaţi, la Grupul Şcolar Alimentar  - 10, iar de la Grupul Şcolar "Ion I.C. Brătianu", 10 elevi au luat note de trecere dar au fost declaraţi admişi doar cinci. Aceeaşi situaţie s-a înregistrat şi la Grupul Şcolar "Traian Vuia", unde din 90 de candidaţi au trecut 14 sau Grupul Şcolar "Elisa Zamfirescu" - unde au fost declaraţi admişi 24 din 126 de candidaţi. De la Grupul Şcolar Ardud, nici un absolvent nu a reuşit să ia notă de trecere.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările