Cum se prepară şi la ce e bun uleiul de magneziu

Cum se prepară şi la ce e bun uleiul de
magneziu

Uleiul de magneziu se poate prepara în casă, cu apă distilată - foto: sanatate.biz

Uleiul de magneziu este indicat tuturor categoriilor de vârstă. Acesta este util în durerile musculare şi cele de oase, fiind un supliment pentru organism.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aromaterapia şi uleiurile folosite pentru masaj tratează o gamă vastă de afecţiuni şi de probleme, motiv pentru care sunt tot mai prezente în casele oamenilor. Cei care sunt însă mai pretenţioşi sau doresc să se asigure de calităţile uleiului folosit îşi prepară singuri uleiurile.

„Uleiul de magneziu poţi să îl găseşti în farmaciile naturiste direct sub formă de ulei, dar poţi să îl găseşti şi sub formă de fulgi de magneziu pe care poţi să îi prepari chiar tu să devină ulei. Reţeta e simplă, se pun de obicei trei linguri de apă distilată care se amestecă cu fulgii de magneziu, se amestecă puţin la cald şi se transformă în uleiul de magneziu.Totul e foarte simplu şi ai garanţia că în uleiul acela chiar este magneziu. Este singurul ulei care nu poţi să îl prepari tu 100% natural, că nu ai cum să extragi magneziul în stare pură, dar e extraordinar”, afirmă Anca Orha, maseour şi terapeut.

Ca şi întrebuinţări, uleiul de magneziu poate fi folosit pentru mai multe afecţiuni şi dureri, la masaj. Acesta este benefic pentru sistemul muscular, crampe musculare,dureri de oase, atât la copii cât şi la adulţi. De asemenea este foarte benefic în cazul durerilor de încheieturi la copiii în creştere.

„Am avut o clientă la masaj care se plângea că fiul ei se trezeşte din somn şi plânge de durere de încheieturi. I-am preparat un ulei de magneziu şi l-a masat cu el o singură dată. De atunci nu a mai avut dureri. Este foarte bun pentru întărirea oaselor”, afirmă Anca Orha, specializată pe masaje cu uleiuri naturale pregătite în casă. 

IMPORTANT: Orice afecţiune aţi avea, primul pas este să vă adresaţi unui medic.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările