Funcţionarii primăriei acuză Curtea de Conturi de abuz

Funcţionarii primăriei acuză Curtea de Conturi de abuz

Funcţionarii au primit multe sporuri

Sindicaliştii se pregătesc să conteste în instanţă hotărârea Curţii de Conturi, care arată că funcţionarii publici şi personalul contractual din Primăria Reşiţa ar fi avut parte de anumite venituri „necuvenite”, în perioada 2007-2009.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sporurile vizate de inspectorii Curţii de Conturi sunt: de dispozitiv, de hrană şi de îmbrăcăminte. „Singura problemă la acest capitol este că cei de la Curtea de Conturi nu au vreo atribuţie să verifice contractul colectiv de muncă, iar aceşti bani au fost prevăzuţi în document”, spune juristul care se ocupă de caz, Sorin Mocîrţ.

Sindicalişti optimişti

„Este vorba despre un abuz al Curţii de Conturi ca şi instituţie, care nu face altceva decât să pună oamenii pe drumuri. Au mai fost cazuri similare în ţară, iar funcţionarii publici au avut câştig de cauză. La fel se va întâmpla şi de această dată”, susţine preşedintele sindicatului Cartel Alfa Caraş-Severin, Marian Apostol.

Potrivit deciziei Curţii de Conturi, fiecare angajat al Primăriei Reşiţa ar trebui să restituie circa 25.000 de lei, în cazul în care instanţa nu le-ar da câştig de cauză. Suma totală pe care angajaţii municipalităţii trebuie să o restituie la bugetul local se ridică la 2,5 milioane de lei. „Din această săptămână, noi am început atacul deciziei pentru fiecare funcţionar în parte. Este vorba despre circa 100 de procese”, a adăugat juristul Sorin Mocîrţ.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările