VIDEO Sute de tineri din Vâlcea au fentat noaptea distanţarea socială: „Acum vă prezentăm eliberarea!“

VIDEO Sute de tineri din Vâlcea au fentat noaptea distanţarea socială: „Acum vă prezentăm eliberarea!“

Sute de tineri din Râmnicu Vâlcea au încălcat reglula distanţării sociale în timpul stării de alertă din cauza pandemiei de coronavirus Foto captură video

Imagini postate pe Facebook arată cum au sărbătorit sute de tineri din Vâlcea ieşirea din starea de urgenţă şi intrarea în starea de alertă.

Vineri seara, 15 mai, cu puţin timp înainte de miezul nopţii, un vâlcean a surprins modul în care mai mulţi tineri din Râmnicu Vâlcea au înţeles ce înseamnă distanţarea socială pe timp de alertă. 

La ora 23.00, parcarea din zona celei mai mari baze de agrement din oraş - „Marea Oltenilor” după cum este cunoscut în regiune Ştrandul Ostroveni, pentru că aici vin vară de vară turişti din toate judeţele învecinate - era plină cu maşini. 

Peste 150 de autoturisme erau parcate mai ales în zona Lacului Ostroveni - „la căsuţe”, pe care localnicii îl numesc „Căcăcioasa, o zonă aflată la ieşire din oraş care dă spre şoseaua de centură sudică, ce leagă DN 64 cu DN 7. 
 
Pe fundalul postării se aud vocile a doi bărbaţi care comentează ce văd, uimiţi de atâtea maşini la un loc, mai ales în timpul pandemiei de coronavirus când s-a pus atâta accent pe distanţarea socială, indiferent de starea în care ne aflam: de urgenţă sau de alertă. 
 
Tinerii au profitat însă de faptul că până luni, 18 mai, nu se dau amenzi, pentru că Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă care impune restricţii în starea de alertă nu a prevăzut şi sancţiuni. Luni însă va intra în vigoare o lege adoptată de Parlament în acest sens. 
 

 
„Nici când a nuntă nu e aşa. Aşteaptă deschiderea la ştrand”

Iată ce comentează cei care au surprins ce se întâmplă la adăpostul nopţii, departe de agitaţia oraşului, într-o zonă destul de retrasă, care se animă doar în perioada estivală: „Şi acum, vă prezentăm: eliberarea! La căsuţe, în Ostroveni, la Căcăcioasa. Zici că e nuntă. Nici când e nuntă nu e aşa! Aşteaptă deschiderea la ştrand... Cu Lamborghini, Ferari... Ce să vină Poliţia, să se ia de ei! Mâine, vin la ştrand, la ora 08:00. După pandemie se merge la ştrand”. 

Comentariul face referire la faptul că sâmbătă, 16 mai, municipalitatea a decis deschiderea Bazei de Agrement Ostroveni, cu respectarea unor reguli şi condiţii. 

„Hai mă, să vedem ce le fac ăstora! Se duce Poliţia la ei?

„Toate maşinile aşteaptă deschiderea ştrandului”, continuă să comenteze persoana care a realizat filmarea. „Dăm o tură şi pe bulevard, să vedem şi aici. Uite şi prietenii (se aude pe fundal când pe sens opus apare o maşină de Poliţie cu girofarurile în funcţiune - n.r). Hai mă, să vedem ce le fac ăstora! Se duce Poliţia la ei? Să vedem dacă respectă distanţarea socială. Cred că Poliţia a venit să deschidă ştrandul...”, a mai comentat dezamăgit cameramanul amator când a constatat că maşina de Poliţie se opreşte în dreptul bazei de agrement, la aproximativ 100 de metri depărtare de zona unde parcase cea mai mare parte dintre autoturisme.   

Până la 2.500 de lei amendă pentru nerespectarea reglementărilor 
 
Potrivit textului de lege ce va intra în vigoare de luni, 18 mai, care reglementează contravenţiile în perioada stării de alertă: „nerespectarea de către persoanele fizice, a măsurilor individuale de protecţie a vieţii şi pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătăţii persoanelor” se pedepseşte cu amendă de la 500 lei la 2.500 lei. Cu aceeaşi sancţiune este prevăzută şi „participarea persoanelor fizice la mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau la alte tipuri de întruniri, în spaţii deschise”.

Amenzile se pot plăti însă la jumătate din suma aplicată în termen de 15 zile, de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal. 

   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: