VIDEO Spărgători de automate de cafea, surprinşi cu ajutorul camerelor de luat vederi. De ce era unul dintre ei urmărit naţional

VIDEO Spărgători de automate de cafea, surprinşi cu ajutorul camerelor de luat vederi. De ce era unul dintre ei urmărit naţional

Unul dintre spărgătorii de tonomate de cafea din Râmnicu Vâlcea, prins cu ajutorul camerelor de luat vederi, Foto: Adevărul

Trei spărgători de tonomate de cafea au fost identificaţi weekend-ul trecut în zona centrală a municipiului Râmnicu Vâlcea, în timp ce încercau să sustragă banii dintr-un automat de cafea. Pe numele lor a fost întocmit un dosar penal pentru tentativă de furt calificat. Camerele de luat vederi i-au surprins în acţiune.

Ştiri pe aceeaşi temă

La mai bine de o oră după miezul nopţii de sâmbătă spre duminică, 19 / 20 ianuarie, „camerele de supraveghere amplasate în zona Pieţei Centrale au surprins trei bărbaţi care erau în apropierea unui tonomat. Operatorul de noapte i-a focalizat şi apoi a transmis informaţiile echipajelor din teren”, a explicat şeful Poliţiei Locale din cadrul Primăriei Râmnicu Vâlcea. Florin Cîrstescu, despre cum au fost descoperiţi spărgătorii, .
 
Numai că, la vederea poliţiştilor, tinerii cu vârste între 18 şi 24 de ani au fugit, fiecare în altă direcţie, motiv pentru care au şi fost prinşi ulterior în trei zone diferite din oraş.
 
„Cum în zonă existau echipaje ale Poliţiei Locale şi ale Poliţiei Râmnicu Vâlcea, dispeceratul a trimis imediat informaţiile către poliţiştii din teren. La scurt timp, a fost prins, foarte aproape de zona în care au fost imortalizaţi de camerele de luat vederi, unul dintre ei”, mai spune directorul Poliţiei Locale.
 
Imaginile date publicităţii arată trei tineri, care par oarecum conştienţi de sistemul de supraveghere, despărţindu-se, apoi unul dintre ei forţând un tonomat de cafea şi dispărând rapid într-un gang. 
 
Tot cu ajutorul sistemul de supraveghere s-au stabilit şi direcţiile în care au luat-o ceilalţi doi fugari. Unul a fost reţinut la câteva sute de metri depărtare, în zona falezei râului Olăneşti, iar al treilea, care alesese direcţia opusă, a fost prins ulterior de echipajul Poliţiei Râmnicu Vâlcea.
 
„Echipajul a reuşit să prindă şi să imobilizeze una dintre cele trei persoane găsite la locul indicat prin dispecerat, o alta fiind urmărită şi imobilizată în zona falezei râului Olăneşti de către echipajul mobil de pe zona Ostroveni (zona de sud a oraşului - n.r.), iar cealaltă persoană fiind depistată şi reţinută în zona de Nord a oraşului de către poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Vâlcea. La locul faptei a fost găsit şi ridicat, ca mijloc material de probă, un cleşte metalic”, cu care se bănuieşte că cei trei acţionau pentru forţarea automatelor de cafea. 
 
După ce au fost reţinuţi şi identificaţi, spărgătorii au fost conduşi la sediul Poliţiei Râmnicu Vâlcea pentru continuarea cercetărilor. Cel puţin unul din cei trei nu era la prima abatere, după cum a reieşit din primele verificări. El a mai spart acelaşi tonomat din zona centrală cu altă ocazie, dar atunci nu a fost prins.
 
„Pentru faptele comise, cei în cauză riscă o pedeapsă de la 1 la 5 ani pentru furt calificat sau pentru distrugere, de la 3 luni la 2 ani plus amendă, în funcţie de cum va fi încadrată fapta”, a mai declarat Florin Cîrstescu, şeful Poliţiei Locale.
 
 
Tot în urma verificărilor, s-a mai stabilit că unul dintre spărgători era urmărit naţional după ce a fugit dintr-un centru de plasament din Râmnicu Vâlcea. Acesta a fost predat personalului Direcţiei pentru Protecţia Copilului Vâlcea.  
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările