Râmnicu Vâlcea: Marian Ceauşescu oferă fără să ceară nimic în schimb

Râmnicu Vâlcea: Marian Ceauşescu oferă fără să ceară nimic în schimb

Marian Ceauşescu

   La doar 11 ani, Marian ajută copiii cu probleme în cadrul unei fundaţii din Vâlcea. Spune că îi place voluntariatul şi că ar face orice să aducă un zâmbet pe faţa prietenilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

profil


Născut  -  28 aprilie 2000, la Râmnicu Vâlcea.


Studii - Elev în Clasa a V-a la Liceul Pedagogic.


Idealuri -  Să ajungă profesor.


  Marian are doar 11 ani, dar este unul din cei mai dedicaţi tineri voluntari ai fundaţiei vâlcene Rossiny. Povesteşte că a luat contanct, pentru prima dată cu asociaţia de voluntariat, anul trecut, când a fost implicat într-un proiect în beneficiul copiiilor cu probleme de sănătate şi cu venituri mici. „Mi-a plăcut foarte mult atmosfera de la fundaţie şi faptul că tot ceea ce făceam conta pentru cineva. M-am înscris, alături de alţi colegi de clasă ca voluntar în toamna anului trecut. Rolul meu este să ajut la diferitele activităţi pe care fundaţia le organizează pentru copii. Organizăm spectacole, recitaluri, piese de teatru şi altele", spune Marian Ceauşescu. Tânărul voluntar povesteşte că luna trecută a făcut parte din grupul de elevi ce, alături de fundaţia Rossyni au pus bazele „Cenaclului Iminilor Vii" cu ocazia aniversării naşterii poetului Mihai Eminescu. „Este primul cenaclu de acest fel pentru elevi, iar prima întâlnire a fost pe 15 ianuarie când am avut alături de noi şi poeţi din Vâlcea. Am recitat poezii din marele autor, am vorbit despre importanţa lui în literatură şi, cel mai important, am avut alături de noi copiii care, dacă nu ar fi existat fundaţia, nu ar fi putut să participe la un asftel de eveniment. Pentru copii care vin din familii sărace organizăm acest cenaclu literar, iar el se ţine o dată pe lună. Dacă o să avem membri mai mulţi o să ne gândim să îl organizăm mai des. Deocamdată suntem doar la început", susţine Marian. Elevul spune că şi la şcoală materia sa preferată este limba română. „Îmi place foarte mult să citesc, este pasiunea mea. Am acasă o bibliotecă mare pe care sper să o termin atunci când voi ajunge la liceu", se confesează Marian.


 Îi ajută pe cei în nevoie


 Munca sa de tânăr voluntar este susţinută atât de părinţi cât şi de profesori. Marian spune însă că acest lucru nu îl împiedică să aibă rezultate bune la şcoală. „Când o să cresc îmi doresc să devin profesor de limba română. Mi-ar place să le explic copiilor despre ce au vrut să vorbească marii autori în operele lor. Cel mai mult îmi plac nuvelele lui Sadoveanu", povesteşte Marian. El mai spune că, alături de fundaţia Rossiny pregăteşte un program special dedicat începutului de primăvară. „Pe 1 şi 8 martie vom avea mai multe acţiuni în care îi vom implica şi pe copiii cu probleme materiale şi de sănătate care se află în atenţia fundaţiei. Toţi vor spune poezii, vor cânta şi se vor bucura de începutul primăverii", spune Marian. El mai afirmă că cel mai importat lucru atunci când eşti voluntar este să reuşeşti să faci fapte bune fără a cere nimic în schimb.


 Întrebări şi răspunsuri


 Mai ai timp şi pentru prieteni?


M.C.
: Am timp, deoarece majoritatea prietenilor mei sunt la fundaţie. Mă întâlnesc cu ei, vorbim, participăm la diferite acţiuni şi cunoaştem oameni noi. Aşa cred eu că e cel mai bine să îţi petreci timpul.


 Cât timp vrei să fii voluntar?


M.C. :  Cât mai mult timp posibil. Aş vrea să ajut copiii în această fundaţie cel puţin până voi ajunge la liceu şi chiar şi în timpul liceului. Este o activitate foarte plăcută, mai ales că îţi faci mereu prieteni.


Ce-i place

Să citească foarte mult, să vorbească cu amicii la telefon şi să se uite la televizor pe canalul Discovery. Îi plac oamenii sinceri şi binedispuşi.

Ce nu-i place

Să fie minţit pentru că în acest fel îşi pierde încrederea în cel care minte. Nu îi plac manelele şi nici vecinii care dau muzica tare în miez de noapte.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările