Detalii noi. Doctoriţa găsită moartă în casă, la finele izolării, era vaccinată şi lucrase anterior într-o secţie COVID

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul în care lucra şi blocul în care locuia doctoriţa din Vâlcea găsită moartă după izolarea din cauza COVID - 19 Foto colaj
Spitalul în care lucra şi blocul în care locuia doctoriţa din Vâlcea găsită moartă după izolarea din cauza COVID - 19 Foto colaj

O femeie de 68 de ani din Râmnicu Vâlcea a fost găsită moartă în casă, de mai multe zile. De profesie medic, deşi pensionară, activa prin cumul de pensie în cadrul Spitalului Brezoi.

Nicoliţa Popescu, medic primar de medicină internă, a fost diagnosticată cu virusul SARS – CoV-2 şi se izolase acasă din data de 31 august, pentru că nu prezenta simptome majore.

Ar fi trebuit să iasă din izolare în data de 14 septembrie, dar cum acest lucru nu s-a întâmplat şi nici nu a mai dat nici un semn de viaţă, colegii de muncă au căutat-o telefonic şi acasă în mai multe rânduri.

Până la urmă, managerul spitalului la care lucra, dr. Vasile Cerbu a cerut ajutorul la 112, după ce şi fratele acesteia a încercat s-o contacteze fără succes. Miercuri seara, 15 septembrie, a fost găsită acasă fără suflare. Anchetatorii au stabilit că murise deja de câteva zile. 

Declaraţiile directorului Spitalului Brezoi, dr. Vasile Cerbu sunt însă tulburătoare. Acesta a menţionat că femeia se vaccinase cu ambele doze de vaccin Pfizer, încă din luna ianuarie a acestui an. Mai mult, lucrase anterior pe o secţie COVID – 19, perioadă în care nu a avut nici o problemă. 

Anunţul de deces al colegilor de la Spitalul Brezoi - Vâlcea

Pensionată, făcea naveta la Brezoi, ca să-şi ajute colegii

Doctoriţa din Vâlcea a descoperit întâmplător că este bolnavă, în momentul în care o altă colegă, care dădea semne de răceală a decis să-şi facă testul anti-COVID. Deşi nu prezenta nici un simptom, pentru simplul fapt că intrase în contact cu colega, a decis să-i urmeze exemplul.

Diagnosticată pozitiv a repetat testul, după care a hotărât să se izoleze la domiciliul din Râmnicu Vâlcea. Făcea naveta la Brezoi (80 km dus-întors), cu maşina personală, în condiţiile insuportabile uneori de pe Valea Oltului, deşi se pensionase, pentru a-şi ajuta colegii care şi aşa erau prea puţini faţă de necesar. Nu era căsătorită, motiv pentru care toată lumea îi spunea „domnişoara”. 

Imagine indisponibilă
Asistentă bolnavă de COVID - 19 găsită moartă după mai multe zile în propria locuinţă Foto Adevărul - credit Kandy Reisenauer

Forţele de intervenţie în cazul doctoriţei din Vâlcea găsită moartă în casă unde se izolase din cauza COVID - 19 Foto Adevărul - credit Kandy Reisenauer 

„Nu am forţa să revin la serviciu”

Superiorul ei susţine că ultima dată s-au auzit la telefon sâmbătă, 11 septembrie, când aceasta i-a mărturisit că încă nu se simte bine şi avea dubii că se poate prezenta marţi, 14 septembrie, la serviciu, fiind de gardă. „Nu am forţă ca să vin”, i-a spus domnişoara doctor şefului său.

Acesta a mai menţionat că femeia nu suferea de alte afecţiuni decât cele specifice vârstei şi nici nu avusese reacţii adverse după vaccinare. 

Nu cunoaşte nici amănunte despre ce tratament a urmat aceasta pe perioada cât a stat acasă, dacă a fost cel standard, dar a mărturisit că bănuieşte că din schemă să fi lipsit tocmai anticoagulantul.

Asistentă bolnavă de COVID - 19 găsită moartă după mai multe zile în propria locuinţă Foto Adevărul - credit Kandy Reisenauer

Forţele de intervenţie în cazul doctoriţei din Vâlcea găsită moartă în casă unde se izolase din cauza COVID - 19 Foto Adevărul - credit Kandy Reisenauer 

„Probabil a făcut o formă lentă şi a tratat situaţia cu uşurinţă”

„Nu-mi explic cum s-a putut întâmpla aşa ceva. Probabil că a tratat situaţia cu foarte mare uşurinţă, pentru că nu prezenta simptome şi starea i s-a deteriorat rapid. Probabil a făcut o formă lentă a bolii, care a dus încet la pneumonie majoră”, a mai explicat medicul Vasile Cerbu, 

Acesta a mai mărturisit că bănuieşte ca înainte de deces domnişoara doctor să fi făcut baie sau duş, fapt care să fi intrat în hipoxie cerebrală care ar fi condus la deces. 

Sănătatea vâlceană a pierdut profesionişti pe bandă rulantă în lupta cu COVID - 19

Nicoliţa Popescu nu este singurul medic vâlcean care moare de la declanşarea acestei pandemii. În luna aprilie a acestui an a mai murit un specialist al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea. Ilie Bloţu avea 65 de ani şi era medic primar ATI - Anestezie şi Terapie Intensivă. Şi el şi soţia, de profesie tot medic ATI s-au îmbolnăvit în primăvară, Doctorul Bloţu s-a numărat însă printre cei care au refuzat să se vaccineze. În aceeaşi zi cu acesta a mai murit un medic vâlcean care lucra însă cadrul Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova. Dr. Vasile Ghivercea, de origine din Ocnele Mari, era medic primar în Ortopedie şi Traumatologie. 

Şi de la Spitalul Drăgăşani a murit un medic. Lucra împreună cu fratele său aici de doar o lună. Florin Onescu, de 34 de ani, medic specialist Radiologie şi Imagistică Medicală lucrase ca rezident la Craiova. Primele simptome au apărut înainte de Crăciun, când s-a dus la părinţi să taie porcul. Starea sa de sănătate s-a alterat rapid, a fost internat iniţial la Spitalul Municipal Caracal - Olt, apoi transferat la Spitalul Colentina din Bucureşti, unde a decedat în noaptea dintre ani.  

Şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vâlcea a pierdut din cadre, în luna noiembrie a anului trecut. Dr. Iulia Dumitrescu avea 44 de ani şi suferea de diabet zaharat de tip II. A luat virusul de la un pacient - o urgenţă cardiacă transportată la Bucureşti. 

În vara trecută, un medic de familie din Suşani, care lucra şi la Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt şi la Centrul de Permanenţă Ostroveni din Râmnicu Vâlcea, a fost îmbolnăvit de colegii de serviciu din Slatina. Dr. Dumitru Constantin avea 51 de ani. A murit şi el şi mama lui, din acelaşi motiv. Iniţial a fost tratat la Vâlcea, iar ulterior transferat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş“, din Capitală.

Sistemul sanitar vâlcean a pierdut şi un paramedic, în cursul anului trecut. Plt. adj. şef Romeo Gheorghe Banu, de 46 de ani, s-a infectat în timpul intervenţiei la un accident rutier.

Vă mai recomandăm şi:

Copiii cu nevoi speciale din Vâlcea învaţă într-o clădire insalubră, pe utilaje vechi de peste jumătate de secol VIDEO

Doctoriţă bolnavă de COVID-19, găsită moartă în casă unde se izolase de la finele lunii august FOTO

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite