Primăria vrea amenzi de până la 2 500 de lei pentru cei care abandonează câini pe domeniul public şi o cursă specială ETA până la adăpostul Feţeni

Primăria vrea amenzi de până la 2 500 de lei pentru cei care abandonează câini pe domeniul public şi o cursă specială ETA până la adăpostul Feţeni

În Râmnicu Vâlcea s-a renunţat deocamdată la ideea eutanasierii maidanezilor din adăpostul Feţeni .Foto Adevărul. Arhivă

Modificarea Regulamentului privind funcţionarea serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân din Râmnicu Vâlcea, pe ultima sută de metri. Până în prezent, s-au făcut mai multe propuneri printre care amendarea persoanelor care abandonează câini pe domeniul public sau introducerea unei curse ETA până la adăpostul de la Feţeni.

Ştiri pe aceeaşi temă


Primăria are în vedere aplicarea unor amenzi între 1 000 şi 2 500 de lei atât pentru cei care abandonează patrupedele pe domeniul public, cât şi pentru cei care aruncă în stradă animale adoptate de la adăpostul Feţeni.

De asemenea, în regulamentul ce va fi supus aprobării Consiliului Local se specifică şi că serviciul de colectare a maidanezilor va fi externalizat. Astfel, în fiecare cartier din Râmnic va exista cel puţin o firmă care va strânge câinii de pe străzi. 

De acum înainte, maidanezii din Râmnicu Vâlcea vor fi adunaţi şi în timpul zilei. Hingherii vor fi însoţiţi de un poliţist local şi de un reprezentant al ONG-urilor care luptă pentru protecţia drepturilor animalelor. Se doreşte astfel evitarea situaţiilor când cei care strâng câini vagabonzi de pe străzi sunt înjuraţi sau chiar loviţi cu diferite obiecte de către cetăţeni.

„Din această săptămână, colectarea câinilor fără stăpân de pe domeniul public se va putea face şi în cursul zilei, în vederea eficientizării acestei activităţi, echipa de ecarisaj urmând să fie însoţită de poliţişti locali, dar şi de reprezentanţi ai organizaţiilor de protecţie a drepturilor animalelor”, declară Daniel Ionescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Râmnicu Vâlcea.

Pentru a încuraja adopţiile, primăria vrea ca societatea de transport public din Râmnicu Vâlcea să introducă o cursă specială până la adăpostul de câini Feţeni. Persoanele  care vor adopta maidanezi de la acest adăpost au voie să transporte patrupedele cu autobuzul. 

Potrivit noului regulament, programul de adopţii se va prelungi. Astfel, râmnicenii vor putea merge la Feţeni inclusiv sâmbăta.

Săptămâna trecută, au fost adoptaţi 13 câini şi revendicate alte 11 patrupede. Printre cei care au adoptat s-au numărat reprezentanţii mai multor asociaţii de proprietari din Râmnicu Vâlcea.

Modificările aduse regulamentului privind funcţionarea serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân din Râmnicu Vâlcea vor fi supuse aprobării Consiliului Local până la sfârşitul acestei luni.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: