VIDEO Staţii de autobuz ca în Dubai, montate într-o comună din România. Au aer condiţionat, buton de panică, uşi glisante şi monitor cu flux de ştiri locale

VIDEO Staţii de autobuz ca în Dubai, montate într-o comună din România. Au aer condiţionat, buton de panică, uşi
glisante şi monitor cu flux de ştiri locale

Staţiile inteligente au costat aproximativ 100.000 de euro FOTO Diana Frîncu

Unsprezece staţii de autobuz, identice cu cele din Dubai, au fost montate în localitatea prahoveană Brazi, una dintre cele mai bogate comune din ţară. Staţiile au costat 8.000 de euro fiecare şi sunt prevăzute cu aer condiţionat, uşi glisante acţionate electric şi monitor cu flux de informaţii despre activitatea primăriei.

Ştiri pe aceeaşi temă

După ce au fost anunţaţi că vor primi bani de tratament pentru fertilizare in vitro, 2.500 de lei cadou de nuntă şi 1.500 de lei la botez, bani de la bugetul local, începând din acest an, localnicii comunei Brazi au parte şi de staţii de autobuz unice în ţară, cum numai în Dubai pot fi văzute, spune primarul Radu Leonaş.

Proiectul în întregime a costat primăria aproximativ 100.000 de euro, iar staţiile au fost deja montate, doar că pentru moment există o mică problemă. Staţiile nu sunt funcţionale.

”Nu au fost racordate la curentul electric. Noi am plătit tot, doar că Electrica trebuie să vină să monteze contoarele. Mi-au zis că se mută dintr-un sediu într-altul şi că mai durează. Sper ca în maxim două săptămâni să dăm drumul la staţii”, spune Radu Leonaş, primarul comunei Brazi.

Primarul comunei Brazi îi explică unui localnic cum funcţionează staţiile inteligente FOTO Diana Frîncu

Până atunci, pe geamurile staţiilor au fost montate afişe prin care navetiştii care merg în fiecare dimineaţă către Ploieşti sunt anunţaţi că ”nu funcţionează”, aşadar tot pe marginea drumului vor aştepta autobuzul.

Autobzuele care duc spre Ploieşti circulă din oră în oră prin comuna Brazi FOTO Diana Frîncu

De teamă ca golanii din comună să nu fie tentaţi să distrugă minunile SF, Radu Leonaş este decis să-şi ia toate măsurile de precauţie pentru a-şi putea recupera banii, aşa că va semna un contract cu o firmă de asigurări.

”Toate staţiile sunt monitorizate. Am cel puţin două monitoare pe fiecare staţie şi nu are cum să ne scape dacă un răuvoitor face anumite lucruri care nu sunt normale. Mă gândesc de asemenea să le fac şi asigurare pentru că este posibil să apară diverşi cetăţeni care să distrugă şi să nu aibă bani să pltăească”, a explicat primarul.

Cele 11 staţi au un dublu rol. Vor proteja navetiştii de caniculă, ploi şi ger, dar le vor oferi şi informaţii despre proiectele la zi ale administraţiei publice locale. În fiecare staţie vor fi montate monitoare pe care ”va curge” un flux de ştiri locale pentru ca oamenii să fie la curent cu ce se întâmplă în comunitatea lor.

Până când staţiile inteligente vor fi funcţionale, navetiştii se for adăposti la umbra brazilor FOTO Diana Frîncu

Până atunci, primarul Radu Leonaş a început să înveţe cetăţenii mai în vârstă ai comunei care nu prea sunt obiţnuiţi cu noua tehnologie cum să facă să poată intra şi ieşi în siguranţă din noile staţii moderne. Există chiar şi un buton de panică în caz că cineva rămâne blocat înăuntru, iar imediat va interveni o echipă tehnică.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: