Un funcţionar de la Serviciul Înmatriculări Auto Prahova, prins în flagrant când lua mită. A primit banii în faţa sediului Poliţiei

Un funcţionar de la Serviciul Înmatriculări Auto
Prahova, prins în flagrant când lua mită. A primit banii în faţa sediului
Poliţiei

Anagajatul de la Înmatriculări Auto Prahova, prins în flagrant când lua mită   FOTO Diana Frîncu

Acţiune în forţă, joi seară, în faţa sediului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova unde un angajat al Serviciului Înmatriculări Auto a fost prins în flagrant în timp ce lua mită de la un cetăţean. Totul s-a petrecut chiar în parcarea din faţa sediului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova.

Ştiri pe aceeaşi temă

Angajatul a fost prins cu ajutorul ofiţerilor din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie Prahova, coordonaţi de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova. Surse apropiate anchetei au precizat că angajatul Serviciului de la Înmatriculări ar fi luat o sumă importantă de bani cu titlu de mită. 

 Se întâmplă acest lucru în condiţiile în care din luna februarie, atunci când a fost anulată taxa de mediu, în curtea IJP Prahova se formează zilnic cozi din cauza celor care doresc să-şi înmatriculeze autoturisme second hand.

Imagini surprinse chiar în timpul flagantului organizat joi seară în faţa sediului IJP Prahova  FOTO Diana Frîncu

În acest caz au fost percheziţii atât la unul dintre birourile din cadrul Serviciului de Înmatriculări Auto, dar şi la un birou de copiat acte aflat peste drum de sediul IJP. Angajaţii de la acest birou se pare că erau cei care intermediau tranzacţia între funcţionarul de la Înmatriculări Auto şi ceteţenii care nu doreau să stea ore în şir la coadă.

Anchetatorii au făcut percheziţii şi la domiciliul funcţionarului, dar şi în maşina acestuia.

Modul de operare era destul de simplu, spun surse apropiate anchetei. Proprietarii maşinilor ofereau funcţionarului o sumă rotundă de bani necesară achitării taxelor de înamtriculare, iar acesta îşi oprea restul.

Aceleaşi surse au precizat că doar astăzi, funcţionarul ar fi luat mită prin această modalitate de la opt persoane, existând informaţii că aşa proceda de o bună perioadă de timp.

Deocamdată nu a fost stabilită o sumă totală pe care angajatul Serviciului de Înmatriculări Auto a primit-o pentru a facilita accesul mai rapid proprietarilor care doreau să-şi înmatriculeze autoturismele peste rând.

Mai multe persoane au fost conduse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova pentru audieri.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările