Tragedie în Bucegi. Turist fără semne vitale după ce a căzut într-o prăpastie din zona Vârful Omu

Tragedie în
Bucegi. Turist fără semne vitale după ce a căzut într-o prăpastie din zona
Vârful Omu

Salvamontişti

Salvamontiştii din Buşteni intervin duminică pentru a salva viaţa unui turist care s-a prăbuşit câteva zeci de metri în gol, într-o prăpastie din zona Vârful Omu. Prietenii bărbatului care au reuşit să coboare până la locul accidentului spun că omul nu mai prezintă semne vitale.

UPDATE ORA 19.00 Potrivit unui comunicat remis presei de Salvamont Buşteni, bărbatul căzut în prăpastie a fost găsit decedat.

”Acesta încerca să coboare de pe munte cu câţiva prieteni când a alunecat pe pământul ud de apă şi a căzut din poteca turistică aproape 100 de metri spre Valea Bucşoiului. Prietenii acestuia au ajuns primii la victimă şi au constatat că avea leziuni incompatibile cu viaţa.

Salvamontiştii din Buşteni care au ajuns la locul accidentului, au constatat decesul şi au pregătit victima pentru extragere, moment în care au mai primit o solicitare de la o tânără de 18 ani care suferise un traumatism cranian prin cădere cu pierdere de cunoştinţă. Salvamontiştii au întrerupt acţiunea de extragere a celui decedat şi au plecat imediat în ajutorul tinerei de 18 ani”, potrivit Salvamont Buşteni.
  Recuperarea trupului din Bucşoiu va fi continuată luni dimineaţăcu ajutorul unui elicopter, a precizat sursa citată.
 
Ştirea iniţială
......................................................

Accidentul s-a petrecut duminică la orele prânzului, pe un traseu din Bucegi. Potrivit salvamontiştilor, turistul care are în jur de 55 de ani, ar fi alunecat în prăpastie în timp cobora de la Vârful Omu prin  Creasta Bucşoiului. La un moment dat a alunecat şi a căzut spre Valea Bucşoiului aproximativ 60,70 de metri în gol. ”Colegii lui au ajuns primii la el şi au constatat că nu are semne compatibile cu viaţa”, a precizat Claudiu Vasilescu, şef Salvamont Buşteni.

O echipă de salvamontişti se află acum pe traseu şi încearcă să ajungă cât mai repede în zona în care s-a prăbuşit turistul, în speranţa că bărbatul va putea fi resuscitat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările