Ploieşti: Peticirea trece, gropile rămân

Ploieşti: Peticirea trece, gropile rămân

Groapa pune la încercare abilităţile şoferilor ploieşteni

Strada Alexandru Vlahuţă, situată în imediata vecinătate a Stadionului „Ilie Oană" la prima vedere pare a fi o arteră de circulaţie bună. La câţiva metri de intersecţia cu Strada George Topârceanu o groapă dă însă mari bătăi de cap şoferilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Nici nu ştiu cum să o evit, de obicei intru pe contrasesn, dar când nu vin maşini din faţă, că dacă mai am şoferi în spatele meu mă calxonează dacă aştept să se elibereze sensul opus.

Mi-am strâmbat toate jenţile de aliaj pe care le am montate la maşină, şi numai una singură mă costă de nouă 250 de euro, iar reparaţia unei singure jenţi distrusă mă costă minimum 50 de lei", spune supărat conducătorul auto Dan Tănase din Ploieşti.

Craterul din asfalt măsoară 1 metru şi 70 de centimetri lungime, 1 metru şi 10 centimetri lăţime şi aproximativ 15 centimetri adâncime şi este amplasat exact pe mijlocul părţii carosabile în sensul de mers către Bariera Bucov.


Procese birocratice

Mulţi soferi care tranzitau această zonă de dimineaţă erau de părere că şoferii îşi pot face dreptate numai dacă ar acţiona Primăria în instanţă, deşi, concret, puţini sunt cei se încumetă să înceapă procese, din cauza procedurilor anevoiase şi a birocraţiei.

În principiu, un proces poate să dureze de la două luni, dacă nu există căi de atac, dar poate să ajungă ca durată chiar şi la câţiva ani.

 „Toţi visăm ca într-o bună zi Primăria sau cei care sunt abilitaţi să ne plătească daunele maşinilor, dar nu aş avea curajul să mă avânt într-un demers în instanţă pentru că în primul rând nu am încredere în acest sistem şi apoi cine ştie ce se mai întâmplă până când se va finaliza procesul meu", explică un alt şofer, Radu Ştefan.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările