Percheziţii cu armata în cartierele rău famate din Ploieşti. Sunt căutaţi interlopii care au provocat un scandal cu sticle incendiare

Percheziţii cu armata în cartierele rău famate din
Ploieşti. Sunt căutaţi interlopii care au provocat un scandal cu sticle
incendiare

Percheziţii cu armata în cartierele rău famate din Ploieşti

Acţiune fără precedent a Poliţiei Prahova în cartierele rău famate din Ploieşti. La percheziţii participă forţe ale MAPN, dar şi poliţişti şi jandarmi. Este pentru prima dată când la astfel de intervenţii sunt solicitaţi şi militari.

Ştiri pe aceeaşi temă

Percheziţiile au loc în cartierele Mimiu şi Bereasca, acolo unde locuiesc mai multe familii de rromi, revenite recent în ţară. La finele lunii martie, în Mimiu a avut loc un scandal de stradă în timpul căruia au fost folosite inclusive sticle incendiare. 

Poliţia a fost nevoită să folosească armele pentru a potoli combatanţii.

La percheziţii sunt angrenaţi 123 de poliţişti, 50 de jandarmi, 14 militari M.Ap.N. şi 10 poliţişti locali, constituiţi în 40 de dispozitive de ordine şi siguranţă publică şi puncte de verificare.

”Totodată, având în vedere evenimentul produs pe strada Palanca din Ploieşti, în data de 30 martie a.c., când mai multe persoane au tulburat ordinea şi liniştea publică, prin participarea la un conflict şi ar fi săvârşit fapte de lovire sau alte violenţe, distrugere şi ameninţare, vor fi puse în executare 7 mandate de percheziţie la domiciliile persoanelor bănuite de comiterea acestor infracţiuni”, se arată într-un comunicat al Poliţiei.

La acţiune participă luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi ,,Matei Basarab” Ploieşti.

Activităţile beneficiază de suportul operaţional al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul  Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările