Patru adolescenţi, blocaţi în Bucegi. Au urcat pe un traseu nemarcat spre Valea Albă

Patru adolescenţi, blocaţi în Bucegi. Au urcat pe un traseu nemarcat spre Valea Albă

Salvamontişti FOTO Arhivă

Salvamontiştii din Buşteni intervin, vineri seară, pentru a recupera un grup de adolescenţi din Ploieşti. Tinerii au rămas blocaţi pe munte din cauza vremii nefavorabile şi au cerut ajutor salvatorilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Potrivit informaţiilor oferite de Salvamont Buşteni, cei patru adolescenţi din Ploieşti au plecat de la Căminul Alpin spre Valea Albă, folosindu-se de informaţii incerte, incomplete găsite pe internet.

Tinerii nu au ţinut cont nici măcar de condiţiile meteorologice defavorabile unei ascensiuni montane şi au încercat să ajungă pe munte pe un traseu nemarcat pe care nu-l mai făcuseră niciodată.

 Vineri a plouat pe munte, a fost vânt puternic, iar în anumite zone este polei, ceea ce face ascensiunea şi mai dificilă.

”Când mai aveau câteva sute de metri pana la Platou, au ramas blocaţi pe un teren accidentat şi îngheţat. Şi-au dat seama că sunt epuizaţi şi nu se pot întoarce, aşa că au sunat dupa ajutor”, a precizat salvamontistul Claudiu Vasilescu.

  O echipa de salvamontişti din Buşteni se deplasează spre locul indicat de tinerii alpinişti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările