Control ITM Prahova. 22 de muncitori care lucrează în construcţii, găsiţi pe şantier deşi nu aveau contracte de muncă

Control ITM Prahova. 22 de muncitori care lucrează în
construcţii, găsiţi pe şantier deşi nu aveau contracte de muncă

22 de muncitori care lucrau la negru au fost găsiţi de către o echipă a Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova (ITM) pe şantier. Oamenii au recunoscut că nu au semnate contracte individuale de muncă, dar au fost chemaţi la serviciu de către administratorul societăţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Potrivit unui comunicat de presă al ITM Prahova, au fost demarate verificări la un număr de 25 de angajatori. Cu această ocazie au fost identificate 96 de persoane care prestau activitate, iardin cele 96 de persoane identificate, 22 au declarat în cuprinsul fişelor de identificare că nu au semnat contract individual de muncă, iar o persoană avea la momentul controlului în teren contractul individual de muncă suspendat.

 ”Pentru neconformităţile constatate pe un şantier în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, respectiv nu erau montate balustrade de protecţie în zona balcoanelor de la nivelul I, planşee şi casa scării; scara de acces pe care se făcea accesul la nivelul I nu avea mână curentă; schelele de lemn cu podine de lucru erau incomplete, fără balustrade intermediare şi scări de acces, s-a dispus sistarea activităţii până la remedierea deficienţelor”, se arată în comunicatul de presă al ITM Prahova.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: