Alexandru Zancă, elev în Colegiul Mihai Viteazul din Ploieşti, argint la Olimpiada de Ştiinţe pentru juniori, din India

Alexandru Zancă, elev în Colegiul Mihai Viteazul din Ploieşti, argint la Olimpiada de Ştiinţe pentru juniori, din India

Alexandru Zancă este elev al Colegiului Naţional Mihai Viteazul din Ploieşti. FOTO Adevărul Ploieşti

Olimpicii români participanţi la a X-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe pentru juniori, desfăşurată în perioada 3-12 decembrie 2013, în India (Pune), au cucerit şase medalii: trei de argint şi trei de bronz. Printre ei, şi Alexandru Zancă, elev în Colegiul Naţional Mihai Viteazul din Ploieşti

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei, toţi cei şase componenţi ai lotului au reuşit performanţa de a intra în posesia unei distincţii.

Cei trei elevi medaliaţi cu argint sunt Robert Cristian Râclea (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri" din Galaţi), Theodor Axenie (clasa a XI-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu" din Capitală) şi Alexandru Zancă (Colegiul Naţional „Mihai Viteazul" din Ploieşti).

Medaliile de bronz au fost obţinute de Ioana Patricia Işfan (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu" din Târgu Jiu), Regado Goncalo Araujo (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare" din Suceava), respectiv Mihnea Daniel Zoican (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Sfântul Sava" din Bucureşti).

Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori este un concurs de tip integrativ în care elevii susţin trei probe (două teoretice individuale şi una practică pe echipe formate din 3 membri) la trei discipline (chimie, biologie şi fizică). La ediţia din acest an au fost prezenţi 223 de elevi din 42 de ţări.

Olimpicii români revin în ţară vineri, 13 decembrie, ora 13.05, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă“.

Mai puteţi citi

4, 3 milioane de lei din bugetul Tineretului şi Sportului merg către tabere sociale şi pentru olimpici

Nouă medalii pentru olimpicii români la competiţiile regionale de informatică pentru juniori şi seniori

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările