ADMITERE LICEU 2014 Doi elevi din Prahova au medie maximă la admiterea la liceu

ADMITERE LICEU 2014 Doi elevi din Prahova au medie maximă la admiterea la liceu

Două medii de 10 la admiterea din 2014 de la liceu. FOTO Adevărul Ploieşti

Doi elevi din Ploieşti, ambii de la Colegiul Naţional I.L. Caragiale au media maximă, pentru admiterea la liceu, după ce au obţinut 10 la Evaluarea Naţională şi, cu aceeaşi medie, au absolvit şi gimnaziul

Ştiri pe aceeaşi temă

Patru elevi din Prahova, doi de la Colegiul Naţional I.L. Caragiale, unul de la Colegiul Al.I. Cuza şi unul de la şcoala Toma Caragiu au obţinut note de 10 la ambele probe ale Evaluării Naţionale 2014.

Cu toate acestea, având în vedere că notele de la Capacitate 2014 reprezintă doar 75% din media de admitere, doar doi dintre aceştia au şi media 10 pentru admitere. Este vorba despre Tudor Nicolae Bonifate şi Miruna Ioana Matei, ambii de la Colegiul I.L. Caragiale, unul dintre liceele aflate şi în top trei Prahova al admiterii din 2013.

Florina Crina Mihalache de la Colegiul Cuza şi Cătălina Gabriela Radu, de la şcoala Toma Caragiu, şi ele notate cu 10 la ambele probe scrise ale Evaluării Naţionale au media de admitere 9.99, după ce au absolvit gimnaziul cu 9.98 fiecare.

La nivel naţional, 82 de elevi au medii de admitere de 10, cei mai mulţi fiind din judeţul Olt.

La Evaluarea Naţională 2014 s-au înscris 5.336 de candidaţi din Prahova. 5.330 dintre ei s-au prezentat la ambele probe, iar promovabilitatea a fost de 81,21%.

Ierarhia elevilor a fost publicată joi seara de Ministerul Educaţiei pe site-ul Ministerului Educaţiei, admitere.edu.ro.

Elevii pot să vadă unde se situează în clasamentul pe judeţ în ceea ce priveşte media dintre rezultatele de la Evaluarea Naţională 2014  (75%) şi notele din gimnaziu (25%), mai exact media de intrare la liceu, care le va decide soarta în următorii patru ani.

Pe 15 iulie va avea loc prima etapă a repartizării computerizate a elevilor, rezultatele urmând a fi publicate pe 16 iulie, tot online, pe admitere.edu.ro. Apoi, între 17 şi 25 iulie are loc depunerea dosarelor de înscriere la licee, urmată de celelalte două etape de admitere, pentru cei rămaşi nerepartizaţi după etapa anterioară (16-31 iulie, respectiv 1 august - 8 septembrie).

Cum se calculează media de admitere

Anul acesta, spre deosebire de anii trecuţi, rezultatul de la capacitate reprezintă 75% din media de admitere, iar 25% este media anilor de gimanziu. 

Astfel, nota finală se calculează după formula următoare: media notelor din gimnaziu se adună cu media de la Capacitate înmulţită cu 3, apoi totul se împarte la 4. 

De exemplu, în cazul unui elev care a avut în clasele V-VIII o medie de 8,40 şi a luat la Evaluarea Naţională 9,20, formula va avea următorul rezultat: (8,40+3x9,20)/4=9,00.

Calendarul admiterii la liceu 2014, pe scurt:

  • 4 iulie: afişarea mediilor de admitere ale elevilor şi a ierarhiei pe judeţ
  • 4-8 iulie: completarea de către elevi şi părinţi a opţiunilor (liceelor dorite) în fişele de admitere
  • 15 iulie: repartizarea computerizată de către Ministerul Educaţiei - etapa I
  • 16 iulie: afişarea rezultatelor repartizării computerizate la şcoli, licee şi online (admitere.edu.ro)
  • 17-25 iulie: depunerea dosarelor de înscriere la licee
  • 16-31 iulie: a doua etapă a admiterii la liceu (pentru cei rămaşi nerepartizaţi după etapa anterioară)
  • 1 august-8 septembrie: a treia etapă a admiterii la liceu (pentru cei rămaşi nerepartizaţi după cele două etape)

Pe aceeaşi temă:

VIDEO ADMITERE LICEU 2014 Cum să alegi liceul potrivit, la Adevărul Live

Ce opţiuni au elevii care dau admiterea la liceu anul acesta, la Adevărul Live: „Există un interes crescut pentru Ştiinţele Naturii şi dotările din licee”

ADMITERE LICEU 2014 Părinţii şi elevii, atraşi tot de liceele teoretice

Admiterea la liceu ilustrează impasul în care se găseşte învăţământul românesc

Admitere la liceu cu suspans în 2014

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: