UPDATE Secretar general în Ministerul Sănătăţii, trimis în judecată pentru corupţie, alături de trei directori de la DSP Argeş

UPDATE Secretar general în Ministerul Sănătăţii, trimis în judecată pentru corupţie, alături de trei directori de la DSP Argeş

Anca Alexandrescu este cercetată pentru fapte de corupţie în două dosare ale DNA

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti au dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe Sârb, secretar general în cadrul Ministerului Sănătăţii pentru luare de mită în formă continuată şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

UPDATE 10 octombrie, ora 09.20 Gheorghe Sârb a fost demis

Directorii adjuncţi de la Direcţia de Sănătate Publică nu ştiau ieri nimic de trimiterea lor în judecată. Aceştia spun că nu îşi vor da demisia, ci aşteaptă o decizie a Ministerului Sănătăţii în acest sens.

"N-am ce să comentez. Oficial noi n-am primit nimic, la nivelul Direcţiei.La momentul la care voi primi probabil că o să văd despre ce e vorba şi atunci o să spun un punct de vedere. Nici nu m-am gândit să dau, nici n-am dat şi nici n-aş fi dat vreodată bani pentru un examen", a spus Mioara Bucur, director executiv adjunct la DSP Argeş.

"Nu e adevărat. N-am dat niciun ban, nici produse, nici nimic. Nu ştiam că m-au trimis în judecată, dar ştiam că există un dosar. Nu o să-mi dau demisia, dar probabil că o să ia ministerul o măsură", crede Octavian Iordache, director economic la DSP Argeş. Aseară, secretarul general Gheorghe Sârb a fost demis din funcţie.

9 octombrie, ora 13.40 Direcţia de Sănătate Publică Argeş riscă să rămână fără conducere

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată trei directori din conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Argeş. Este vorba de Anca Elena Alexandrescu - director executiv, Mioara Bucur – director adjunct şi Octavian Iordache – director economic. Aceştia sunt acuzaţi de dare de mită şi complicitate la folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

Din rechizitoriul întocmit de procurori reiese că pe 11 şi 13 octombrie 2010, la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a fost organizat un concurs pentru ocuparea funcţiilor publice de conducere vacante de director executiv, director executiv adjunct de sănătate publică şi director executiv adjunct economic în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş. La acest concurs s-au înscris şi cei trei directori care la acea vreme erau în funcţie în baza unor ordine de delegare a funcţiei.

Pentru a primi subiectele propuse de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii înainte de proba scrisă şi cea orală şi pentru a se asigura că vor primi un punctaj bun, Anca Alexandrescu i-a oferit mită lui Gheorghe Sârb, în calitate de secretar general şi membru al comisiei de concurs, suma de 600 de euro şi produse alimentare şi nealimentare, din partea celor trei candidaţi, pe 9 şi 13 octombrie 2010.

“Ca urmare, inculpatul Sârb Gheorghe le-a furnizat tuturor candidaţilor, prin intermediul inculpatei Alexandrescu Anca Elena, subiectele de concurs astfel că, după examen, toţi cei trei candidaţi au fost declaraţi admişi, fiind ulterior numiţi în funcţiile publice de director executiv, director executiv adjunct de sănătate publică şi director executiv adjunct economic în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş”, se precizează în comunicatul de presă emis de DNA.

DNA le-a pus celor trei directori sechestru asigurator pe suma de 600 de euro.

Anca Alexandrescu a mai fost trimisă în judecată într-un proces, alături de soţul său, pentru că ar fi oferit mită preşedintelui Agenţiei Medicamentului, Daniel Boda, pentru ca acesta să restituie firmei lui Săndel Alexandrescu o autorizaţie care fusese suspendată în urma unui control.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Argeş.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: