Un primar din Argeş a fost condamnat definitiv pentru delapidare.  Edilul rămâne fără mandat

Un primar din Argeş a fost condamnat definitiv pentru delapidare.  Edilul rămâne fără mandat

Gheorghe Ionescu, primarul comunei Călineşti

Gheorghe Ionescu (PSD), primarul comunei argeşene Călineşti, a fost condamnat definitiv infracţiune la doi ani de încchisoare cu suspendare pentru delapidare. Aceeaşi pedeapsă  a primit-o şi fostul viceprimar Vasile Meilescu (PSD).

Ştiri pe aceeaşi temă

Trimis în judecată în  2017 pentru abuz în serviciu şi delapidare, primarul din Călineşti a fost condamnat definitiv  de Curtea de Apel Piteşti pentru cea de-a doua infracţiune. Edilul a primit doi ani de încchisoare cu suspendare şi interzicerea dreptului de a fi ales într-o funcţie publică şi a dreptului de a ocupa funcţia de primar timp de trei ani de la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti. Pentru prima infracţiune, cea de abuz în serviciu, Gheorghe Ionescu a fost achitat.

Altfel spus,  edilul pierde fotoliul de primar.

În acelaşi dosar, ai fost trimis în instanţă şi fostul viceprimar, Vasile Meilescu. Şi în cazul lui, Curtea de Apel Piteşti a pronunţat o decizie definitive. Meilescu a fost condamnat cu suspendare la doi ani de închisoare pentru delapidare şi interzicerea dreptul de a mai ocupa o funcţie publică

"Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Topoloveni şi inculpaţii Ionescu Gheorghe, Roşu Sidonia Nicoleta şi Meilescu Vasile . (...) Desfiinţează în parte sentinţa penală apelată şi rejudecând: 1.Descontopeşte pedeapsa rezultantă principală aplicată inculpatului IONESCU GHEORGHE în pedepsele componente, înlăturând sporul. Înlătură dispoziţia de condamnare a inculpatului Ionescu Gheorghe la pedeapsa închisorii pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu şi a pedepselor complementare şi accesorii aferente. (...) Dispune achitarea inculpatului Ionescu Gheorghe, pentru fapta prev.de art. 297 alin.1 Cod penal cu aplic.art. 35 alin.1 şi art. 5 Cod penal. 2. Descontopeşte pedeapsa rezultantă principală aplicată inculpatului MEILESCU VASILE, în pedepsele componente, înlăturând sporul. Înlătură dispoziţia de condamnare a inculpatului Meilescu Vasile, la pedeapsa închisorii pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu şi a pedepselor complementare şi accesorii aferente. (...), dispune achitarea inculpatului Meilescu Vasile, pentru fapta prev.de art.48 alin.1 rap.la art. 297 alin.1 Cod penal cu aplic.art. 35 alin.1 şi art. 5 Cod penal. 3. Înlătură dispoziţia de condamnare a inculpatei ROŞU SIDONIA - NICOLETA, la pedeapsa închisorii pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, cu toate consecinţele (...). Menţine în rest dispoziţiile sentinţei penale

S-au compromis pentru 2.600 de lei

Instanţa îl obligă pe  Vasile Meilescu ca în solidar cu Gheorghe  Ionescu să plătească 2.613,18 lei către partea civilă Comuna Călineşti. Suma reprezintă contravaloarea prejudiciului material cauzat prin săvârşirea infracţiunii de delapidare. 

Fosta contabilă şefă Sidonia Nicoleta Roşu, trimisă şi ea în judecată în acelaşi dosar, pentru abuz în serviciu, a fost achitată.

"Înlătură dispoziţia de obligare a inculpatei Roşu Sidonia - Nicoleta la plata cheltuielilor judiciare către stat”, se mai  arată în soluţia pe scurt a Curţii de Apel Piteşti 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările