Un cioban a fugit de la stână şi s-a rătăcit în munţi. Găsit de jandarmii montani, a fost trimis înapoi de unde a plecat. „A ales singur să se întoarcă“

Un cioban a fugit de la stână şi s-a rătăcit în munţi. Găsit de jandarmii montani, a fost trimis înapoi de unde a plecat. „A ales singur să se întoarcă“

Ciobanul  fost găsit de jandarmi. Foto IJJ Argeş

Un cioban rătăcit în munţi în judeţul Argeş a cerut ajutor la 112. Omul a anunţat că a fugit de la stâna la care lucra pentru că nu-şi primea salariul. După ce a fost găsit de oamenii legii, proprietarii stânei au venit şi l-au luat înapoi.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urma unui apel la 112, dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş a fost alertat joi, 28 noiembrie, despre faptul că un bărbat în vârstă de 37 de ani a plecat de la o stână din apropierea comunei argeşene Dâmbovicioara şi s-a rătăcit, întrucât nu cunoaşte zona.

Către zona indicată a fost direcţionată o patrulă de jandarmerie din cadrul Postului Montan Rucăr şi o echipă din cadrul Serviciului Salvamont Argeş.

Bărbatul a fost găsit, iar când a fost întrebat despre locul unde voia să ajungă, acesta le-a relatat că este din judeţul Bacău, este cioban la o stână, iar de aproximativ trei luni nu a mai fost plătit, fapt pentru care a plecat de la stână, iar pe drum s-a rătăcit. 

"Într-un final jandarmii l-au îndrumat pe calea cea bună şi i-au făcut câteva recomandări referitor la deplasarea pe traseele amenajate şi cum să se protejeze în caz de atac al animalelor sălbatice", a transmis, iniţial, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Argeş.

Potrivit unei informaţii ulterioare transmise de aceeaşi instituţie, dupa ce l-au gasit in padure, jandarmii l-au condus la postul de poliţie Lereşti, "apoi a fost condus înapoi la stâna de la care a plecat iniţial".

IPJ Argeş: "Nu l-am fi lăsat să se întoarcă, dacă el n-ar fi vrut să meargă acolo"

De fapt, bărbatul a ajuns înapoi de unde a plecat după ce proprietarii stânei au venit după el. Am încercat să obţinem de la IPJ Argeş lămuriri cu privire la această situaţie contradictorie.

"E impropriu spus că fugise. Bărbatul s-a certat cu cei de la stână, s-a dus la băutură şi când a vrut să se întoarcă la stână, s-a pierdut. Da, într-adevăr nu ar vrea să mai lucreze acolo, dar singur a ales să se întoarcă când au venit cei de la stână după el şi i-au promis că îi vor da banii. După ce îşi va lua banii, va pleca acasă, undeva în Moldova. Cu siguranţă, dacă exista vreo suspiciune, l-am fi dus la un centru... Nu l-am fi lăsat să se întoarcă, dacă el n-ar fi vrut să meargă acolo", a declarat, pentru "Adevărul", Mădălina Epure, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: