Traficul a fost reluat pe Transfăgărăşan, după ce a fost întrerupt din cauza căderilor de pietre. Pericolul desprinderii altor bucăţi de stânci există în continuare

Traficul a fost reluat pe Transfăgărăşan, după ce a fost întrerupt din cauza căderilor de pietre. Pericolul desprinderii altor bucăţi de stânci există în continuare

Transfăgărăşan  - Foto Arhivă Cristian Toma

Sâmbătă s-a circulat cu dificultate pe DN7C (Transfăgărăşan) Curtea de Argeş - Baraj Vidraru, în zona localităţii Arefu (jud. Argeş), din cauza căderilor masive de pietre de pe versant.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
După ce, iniţial, circulaţia rutieră a fost oprită pe ambele sensuri, din cauza unor bolovani care s-au despins din munte şi s-au rostogolit pe carosabil, iar, ulterior, s-a circulat doar  pe un fir, alternativ, la ora 17.00, pe Transfăgărăşan se circula deja pe ambele sensuri. 

"Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în judeţul Argeş, circulaţia rutieră pe DN7C (Transfăgărăşan) Curtea de Argeş - Baraj Vidraru s-a reluat în condiţii normale. Traficul auto fusese întrerupt, respectiv îngreunat în zona localităţii Arefu, din cauza căderilor de pietre de pe versant", a anunţat, cu puţin timp în urmă, Poliţia Română.

Pietrele şi bolovanii care ajung pe carosabil nu sunt întâmplări izolate pe Transfăgărăşan. În vara acestui an, imediat după ce l-au redeschis circulaţiei, autorităţile rutiere au luat în calcul închiderea Transfăgărăşanului din cauza pericolului unor accidente cauzate de desprinderea unor stânci din masivul muntos.

Se întâmpla imediat după desprinderea de pe versant a unui bloc de stâncă de aproximativ 1.000 tone (4x3x30) mc. Stânca s-a oprit la marginea părţii carosabile şi nu a afectat căile de rulare. 

Deşi alte două stânci ameninţau să se desprindă încă de atunci, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a optat pentru introducerea semnalizării provizorii de restricţionare şi monitorizarea continuă a zonei cu pericol. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările