O nouă zi de proteste la Piteşti: „Nu vă vrem la închisoare, v-am închide în spitale”

O nouă zi de proteste la Piteşti: „Nu vă vrem la închisoare, v-am închide în spitale”

Peste 40 de oameni au venit la protest FOTO: Ramona Voiculescu

Zeci de oameni s-au adunat timp de două ore în Piaţa Vasile Milea din centrul Piteştiului, pentru un protest aprobat de Primărie. Asta, după ce de aproape două săptămâni protestele se ţin spontan în centrul oraşului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Carmen Mărăşescu Duran, cea care a obţinut autorizaţia pentru miting, a reuşit să strângă peste 40 de oameni. La protestul de vineri au fost strigate şi afişate sloganuri noi cum ar fi: „Nu vă vrem la închisoare, v-am închide în spitale” sau „Noi n-avem viitor, iar voi furaţi cu spor.”

Participanţii la miting, ce a durat între orele 16 şi 18, au cerut din nou demisia Guvernului condus de premierul Sorin Grindeanu. 

“ Susţinem noua Declaraţie de la Timişoara şi DNA. Să nu mai permitem ghetouri, uniforme şi căluş în gura copiilor noştri. Păstraţi lumina vie a democraţiei şi a speranţei din sufletele lor că vor fi liberi să lupte împotriva corupţiei şi hoţiei, că vor trăi într-un stat de drept în care demnitatea umană să le fie respectată. Rezistăm. Orice copil are dreptul să fie lângă părinţii lui la orice manifestaţie, culturală, sportivă, religioasă, muzicală sau politică. Să nu lăsăm bezna să le strivească viitorul. Art 29, alin 6, Constituţia României: <<Părinţii sau tutorii au dreptul de a asigura, potrivit propriilor convingeri, educaţia copiilor minori a căror răspundere le revine>>. Acesta e coroborat cu articolul, 30, art 39 şi art 26 alin. 2 Constituţia României”, a scris Carmen Mărăşescu Duran, organizatoarea protestului, pe Facebook.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: